– Nå har vi nesten flere arrangementer enn vi hadde publikummere det første året, sier kulturenhetsleder Arnfinn Solem i Midtre Gauldal spøkefullt.

– Ingen større

På sju år har festivalen Gaularock vokst fra ett til sju arrangementer, og satser nå rimelig bredt innenfor rockesegmentet. Alt fra bandkonkurranse til salmeslag står på programmet fra mandag til søndag.

Om dette stemmer, vites ikke med 100 prosent sikkerhet, men det er i alle fall ikke langt fra sannheten.

Ville motbevise

Festivalen startet opp i 2007 etter at han ble kraftig provosert av et utspill om at kulturskolene ikke tar rocke- og bandvirksomheten på alvor.

– Jeg ble litt irritert og ville vise hva vi kunne få til. Bandene skulle jammen få vise seg fram. Siden den gang har vi bygd oss opp over sju år, og nå er vi veldig stolte av å kunne presentere det mest varierte programmet noensinne.

Salmeslag og blyantlek

I løpet av uka får vi presentert alt fra rockeworkshop til kor- og korpskonsert med rockefokus, konsert på Domus og bandkonkurranse med grupper både fra Midtre Gauldal, Holtålen, Melhus og Rennebu på kulturhuset.

Den store publikumsmagneten regner arrangørene derimot med at finner sted lørdag formiddag. Da blir det storslått «Barnas dag» i kulturhuset når NRK Super-favoritten «Øysteins blyant» kommer på besøk over to forestillinger. Der skal også barnevisegruppa Mikkel og reverockerne spille.

– Dette har vi kjempetro på, sier Solem.

– Det blir også en innendørs trøtraktorløype som vi tror vil slå an.

Annerledes

Alt i alt går de relativt bredt ut med rockebegrepet, men det aller viktigste de tar med seg fra rocken, er at det er lov å være annerledes. Derfor har de også kommet opp med slagordet «Annerledesuka» for årets Gaularock.

– Med dette ønsker vi å skape både entusiasme, engasjement, stolthet og identitet, fastslår kulturenhetslederen.

SPILLER: LODI
SPILLER: Unborn Child
SPILLER: Reloaded
SPILLER: Twist
SPILLER: Cash
SPILLER: Blackout