Inne i snekkeriet/verkstedet hos Vekst Melhus på Søberg, var det tirsdag hektisk aktivitet.

Ny konsertsal

- Vi skal ha inn 200 stoler, sier Arild Vårvik og kikker seg rundt i hallen.

Han er spent på lydforholdene inne i metallhallen, og har alliert seg med Norsk Produksjon for å få en hjelpende hånd med lyden under konserten.

I den ene enden av snekkeriet legges det paller, og til sammen skal disse bli en scene. Kristin Eggen Vårvik og Arild Vårvik har invitert trønderske musikere, og flere av dem er plateaktuelle. Det var lett å få ja fra artistene, forteller de to ildsjelene. De to spanderer konserten på folket slik at det er gratis inngang under konserten som starter klokka 20 onsdag kveld.

- Hvis noen vil betale for å være publikummer på konserten, kan de gi en gave til kreftsaken. Begge familier har erfaring med kreft, sier Arild og Kristin.

Kunstutstilling

I et annet sted i bygget er Kristin i gang med å henge opp kunstverk. Hun maler i akryl, og får ros av Hans Inge Andersen som er daglig leder ved Vekst Melhus.

- Jeg trives med en gang jeg kommer inn i verkstedet. Det er en varme og en ekthet, og jeg får gode vibber av å være her, sier Kristin.

Attføringsleder Hildegunn L. Eriksson Wiggen forteller at konserten og utstillinga betyr mye for Vekst Melhus.

Ideen til å ha utstilling hos Vekst Melhus, kom etter at Kristin som er lærer ved Brekkåsen skole, hadde utsmykkingsoppdrag hos Vekst Melhus sammen med elever hun underviser. I fjor hadde Kristin utstilling hos Schei Jakobsen, og i år blir det utstilling hos Vekst Melhus og da med solid musikalsk følge.

Blant dem som kommer er Cecilie Eide med band. I alt 24 artister deltar under konserten. Eksempler på artister er Geir Rune Engan som vil spille fra kommende plate, og en annen er Roar Øien som driver plateselskapet Tyrirot Musikk som har kommet til å bety mye for midtnorske musikere.

Kristin har for øvrig ofte forespørsel om å stille ut maleriene, og nylig hadde hun bilder utstilt hos Galleri S9 i Oslo. Kommende vår skal hun ha malerier utstilt hos Englegalleriet i Rissa.

Les også: Kristin og Arild inviterte til åpen dag på Haltbrekkleret

Julemarked

Vekst Melhus har for øvrig julemarked onsdag fra klokka 15, og håndverkere tilbyr produkter fra de 13 bodene som blir satt opp.

- Det blir også salg av grillmat og kaffe, forteller daglig leder Andersen.

Les også: Satset på nytt etter å ha tapt anbud

Kristin Eggen Vårvik har også kunstutstilling, og denne åpner onsdag klokka 18.