På lørdag starter miniturneen med konsert på Røros. Siste konsert i rekken blir på Støren, den 28. april.

– Vi gleder oss til dette! smiler Tore Johansen, vokalist i Difference.

Inviterte til turne

Johansen var egentlig ikke noen popkis i 1967, ifølge Ivar Gafseth, men likevel vant bandet Trøndersk mesterskap i pop og rock. Bandet gikk i oppløsning i 1969, men senere kom de sammen igjen med delvis ny besetning, og ga ut tre plater på 70-tallet.

Senere har de nemlig gjenoppstått flere ganger, og i fjor tok Skaun storband initiativ til et samarbeid som ble til tre konserter på Trøndelag teater.

– Vi syntes egentlig det var stusselig å øve så mye bare for tre konserter, forteller Johansen, og legger til at siden resultatet var så bra, ville Difference gjerne bli med da storbandet tok initiativ til turne.

Bordsetning nummer to

Skaun storband har arrangert Differences låter for storband, og Johansen sier det er stort å høre sin egen musikk fremført på denne måten.

– Når vi er ute og spiller bare vi i bandet, så spiller vi fem-seks låter, men sammen med dem spiller vi resten også, forteller han.

Dette er snakk om til sammen nesten tjue låter, som gir en og en halv times konsertglede for Difference- og Skaun storband-fans.

Difference anno 2015 består av medlemmer fra «bordsetning nummer to», som Johansen kaller det. Disse er Ivar Gafseth, Tore Johansen, Erling Mylius og Knut Solem, som alle var med fra 1967, og Stein Olsen som kom inn på 1970-tallet.

I DAG: Difference består i dag av Ivar Gafseth på orgel og elpiano (foran), Stein Olsen på gitar (f.v.), Tore Johansen på vokal, Knut Solem på trommer og Erling Mylius på bass.