Kulturhelga i Trønderbladets nedslagsfelt starter med quiz og pub på Kroa, nærmere bestemt Støren bageri og veikro. Etter at forrige quiz ble avlyst på grunn av for få påmeldte, varsler arrangøren at det vil bli endringer i dagens påmeldingsordning for å unngå at quizlag trekker seg i siste liten.

Kommende varaordfører Stian Engen er quizmaster. Han får med seg sidekick Arve Hage Grytbakk som spiller opp etter quizen.

Stian Engen er quizmaster på Størens bageri på fredag kveld. Foto: Simen Meisdal

Melhus i seriefinale

Den høykulturelle delen av helga, starter med fotballkamp i 5.-divisjon mellom topplaget Nationalkameratene og Buvik, fredag kveld.

Nedrykkstruede Trønder-Lyn reiser til Trondheim for å spille bortekamp mot Byåsen, i Norsk tipping-ligaen, på lørdag. Samtidig spiller lillebror i Gauldalfotballen, Melhus, bortekamp og det nærmeste man kommer en seriefinale, mot Tynset i 4.-divisjon. Slik det ser ut akkurat nå, kommer de to gauldalslagene til å bytte både divisjon og skryterett til 2024-sesongen.

Divin Kilomba og trener Even Aasheim jakter opprykk fra 4.-divisjon samt tittelen «Gauldalens beste fotballag». Foto: Melhus fotball

På søndag er det enda flere lag i aksjon. Trønder-Lyn 2 spiller bortekamp mot Brekken, mens kvinnelaget til Sokna spiller bortekamp mot NTNUI 3. Helgas siste kamp der lokale lag er involvert står mellom Sokna og Skaun, og spilles på Støren kunstgress på søndag kveld.

Lopper og lotteri

På lørdag er det bruktmarked, loppemarked og messe på Åsheim forsamlingshus i Budalen.

– Her kan du selge dine gamle skatter, klær, porselen, ting og tang. Alt du tror andre kan teke seg å kjøpe, skriver arrangøren.

Skjetlein videregående skole inviterer til åpen høstgård på lørdag. På programmet står blant annet kaninutstilling, kaninhopping, tegnekrok, kafé og kakelotteri, villmarkslei, rebusløype og traktortrekking.

–  Mange av de som nå er bønder i Trøndelag har fått sin utdanning på Skjetlein, skriver den 123 år gamle skolen i en pressemelding.

På Skjetlein videregående skole er det åpen gård på lørdag. Foto: Lars Olav Stavnes

Kirke og kino

På kino er det flere visninger fordelt over flere dager denne helga. På lørdag viser Melhus kino Lars er LOL i kultursalen. På søndag vises i tillegg Paw Patrol: Superfilmen og Mord i Venezia. Til førstnevnte filmvisning kommer forfatter Iben Akerlie på besøk til Melhus bibliotek for å snakke om boka.

De samme filmene vises på Støren, der kinoen er åpen fredag og lørdag. I tillegg vises Expendables 4, The Creator, Saw X og Sulis 1907 på lerretet.

På søndag er det høsttakkefest i Soknedal kirke i Midtre Gauldal kommune. Prest er Hans-Ole Sveia. I Melhus starter søndagen med undretur for 4-åringer i Melhus kirke, før det er familiegudstjeneste med Tarjei Løvik og Svanhild Christofie H. Sandberg straks etterpå.

I Skaun er det gudstjeneste i Buvik kirke der årets konfirmanter samt de som konfirmerte seg for 50 år siden skal presenteres.