For andre året på rad ble det lørdag arrangert torgdag i og utenfor Kotsøy samfunnshus. 43 utstillere solgte blant annet lokal mat, håndverk og brukte gjenstander.

- Det har vært en hektisk og kjempefin dag. Vi fikk inn mer penger enn i fjor og er veldig fornøyd med årets torgdag. Mange av utstillerne sier de har solgt mye og andre har solgt nok, sier leder Hanne Gaup Lein i Kostøy samfunnshus til Trønderbladet.

Fint vær og mye folk

Finværet kom som bestilt for arrangøren og besøkstallet havnet på omtrent samme nivå som i fjor.

- Her er det både unge og eldre folk. I tillegg til de lokale er det mange turister som har tatt turen innom, forteller Gaup Lein.

Alt overskuddet fra torgdagen går direkte til samfunnshuset, og det er nok å bruke penger på.

- Det er jo knutepunktet i bygda og en viktig plass for oss alle. Vi har allerede gjort mye med huset, men bi trenger nye bord til storsalen, handicaptoalettet skal forbedres og vi må få tak over rullestolrampene, sier hun.

Solgte selvhogd ved

Axel Mathias Sanderud (14) og Mikael Winsnes (13) var de yngste utstillerne på Kotsøy. Med seg til torgdagen hadde de selvhogd ved i sekker.

- Vi har hogd, kløvd og stablet veden selv. Det eneste vi ikke har gjort selv er å frakte den hit i dag, sier Axel og smiler.

Kompisene solgte også ved på torgdagen i fjor. I år solgte de ikke like mye som fjoråret.

- Vi har lyst til å tjene litt penger, men vi gjør det også fordi det er artig å holde på med, forteller Axel.

- Hva skal dere bruke pengene på?

- Ikke noe spesielt tror jeg. Det blir nok å spare dem, forteller Winsnes.

Se bildeserie øverst i artikkelen!