Nå er det for tiden ivrige sangere som øver intenst til de to konsertene de skal ha den 19. april i kultursalen i Melhus rådhus. De første kommer en halvtimes tid før øvelsene, det er trivelig med en liten prat først. Steinar Nyland og Erling Bøhle forteller det er stor etterspørsel etter koret, de har nå et stort og bredt repertoar og sanggleden er så til de grader på plass.

- Så da bestemte vi oss for å holde to konserter på samme sted den 20. april, konstaterer de to sangglade herrene.

Gode forbredelser

Ivrige sangere

Mange av kormedlemmene har vært med i mange år, og som flere ga smilende uttrykk for, de skal slett ikke gi seg før de må.

Ingeborg Ofstad er nå den eldste og skal da slettes ikke gi seg. Ellinor Langørgen har vært med siden starten i 1994. Gi seg, nei er du på styr! Med sangen «Gjøkuret» skal Olaug Eidskrem og Mali Skei synge soloduett med koret, ivrige ble de med for å øve mer for å få til et bilde.

GJØKURET: Med sangen «Gjøkuret» har Melhus Pensjonistkor to solister, Olaug Eidskrem, t.v. og Mali Skei som gjerne vil øve litt ekstra på den med dirigenten Eigil Reitan.

Skuddårsbarnet Idar Almås har også vært med en stund nå, og stilte gjerne opp som en liten solist når det ble kjørt et par-tre runder med sangen «Gjøkuret».

SKUDDÅRSBARNET: Idar Almås er skuddårsbarn og er født for 78 år siden og har feiret bursdagen sin på riktig dato bare nitten ganger enda. Under øvelsen med «Gjøkuret» måtte han for sin del gjøre det stående.

- Han har jo hatt noen problemer med å finne dato for bursdagsfeiringen han, men det setter ikke preg på humør og sanggleden, får vi høre. «Hannhoinn i band» er en av sangene hvor Asbjørn Stjern synger og Jens Bjørnar Morseth bokstaveli talt spiller hannhoinnen. Voff, voff.

HANNHOINN I BAND: Denne kjente sangen er på repertoaret og fremføres med innlevelse av Asbjørn Stjern som synger og Jens Bjørnar Morseth som hannhoinnen.

Oppstilt

Dirigentens lattermilde beskjed da det ble pause og kaffe om at på neste øvelse skal koret stå oppstilt når han kommer, falt igjennom med latter. På spørsmål om at kanskje det er nettopp humøret og samtidig være seriøs som har gjort Melhus Pensjonistkor så gode i voksen alder.

-Ja, kanskje nettopp det, svarer dirigenten.

INTENS: Eigil Reitan er kjent for å være en flink og ikke minst en intens dirigent.
OPPVARMING: Koret bruker mye tid på stemmeoppvarming før de begynner sangøvelsen og det det vrenges og vries med munn og ansikt som Kåre Krokhaug gjør her med Erling Bøhle likedan rett bak.