Tema Teater åpner kulturfestivalen Kristin på Husaby fredag kveld 29. juni i Skaun kirke, med sin forestilling «Kransen og Kronen».

Her presenteres Norges tre nobelprisvinnere i litteratur; Undset, Bjørnson og Hamsun i en helhetlig forestilling.

Monologer

Kransen og Kronen framføres av skuespiller Gro Ann Uthaug og fiolinist Marieke Bettmann.

Bach-musikk

Monologene er flettet sammen med vakker fiolinmusikk av Johann Sebastian Bach. Valget av Tema Teater og forestillingen «Kransen og Kronen» er bevisst fra festivalens side:

- Ambisjonene for årets festival er å styrke forbindelsen til litteraturen generelt, og til Undset og hennes romanfigur Kristin Lavransdatter spesielt. Har så disse fire forskjellige kvinneskikkelsene relevans for vår tid? Sterke kvinner alle på sitt vis - og med helt forskjellige livsveier. Men med tanker og følelser vi kan kjenne oss igjen i, forteller Siri Grøttjord i PR-komiteen for Kristin på Husaby i en pressemelding:

- Og det er nettopp det Kristin på Husaby ser som sin oppgave, å knytte det bestandige og allmenngyldige sammen med det foranderlige og presentere dette i nye og spennende kulturelle innpakninger.

Turnerer

Tema Teater turnerer nå med denne forestillingen på Østlandet, og vil framføre den blant annet på Litteraturfestivalen på Lillehammer i begynnelsen av juni.

Tema Teater er en profesjonell teatervirksomhet i Oppland og med base i Østre Toten kommune.