Fredag kveld inviterte flåbyggen Rita Bolland til konsert i Putballhuset på Ler. Hun hadde fått med seg bandet Dalarock som oppvarming, og Rita med band spilte etterpå. Hun bød på et repertoar av sine egne låter og noen coverlåter. Publikum fikk høre alle sangene fra det kritikerroste albumet Echo, som ble utgitt tidligere i år.

Les også: En uke til albumslipp

–Spennende og skummelt

–Det var utrolig spennende, litt skummelt, men mest artig å få spille eget materiale på en pubkveld. Kombinasjonen av egne låter og utvalgte coverlåter, tror jeg funket bra, smiler Rita.

Konserten var et samarbeid mellom Rita selv, og Sigmund Gråbak og Putballhuset. Det ble en intim og trivelig førpinsekveld.

–Det så i alle fall ut til at publikum koste seg, og det var upåklagelig stemning. Jeg håper Putballparken slår til med gjentagelse neste år, sier Rita.

I tillegg til sine faste musikere Kim Ulriksen, Trond Erik Krogstad, Kåre Andreas Lund og Gaute Kalseth Iversen, var Øystein Garli Dragset med som stand-in, og Ola «Torader» Almås var gjesteartist.

–Vi hadde det i alle fall toppers, og med Ola Torader som gjesteartist svingte det, forteller Rita entusiastisk.

Ny musikkvideo

–Videoen er forhåndsutsendt til blant annet Storbritannia, og vi har fått gode tilbakemeldinger på den. Men jeg er spent, for den er litt annerledes enn den forrige, forteller hun.

Sammen med videoen kommer også en kortere versjon av låten, som er mer radiovennlig.

Hemmelig prosjektlåt

Flå-musikeren er nå i gang med et sideprosjekt, hvor hun samarbeider med en annen lokal musiker. Dette er en låt som er på norsk, hvor Rita og den andre musikeren – som hun foreløpig ikke vil røpe hvem er – har jobbet tett sammen både med tekst og melodi.

I tillegg jobber hun også med flere Rita-låter, og planlegger etter hvert å spille inn flere av disse i studio også.