25. og 26. august blir det nok en gang ølfestival i Buvika. Etter suksessen i fjor bestemte de fire karene som står bak seg for at de skulle prøve ett år til. Blir det suksess i år også, blir det ølfestival neste år også, smiler de.

Lokale deltagere

Det er 12 påmeldte bryggerier som skal ha stand og selge smaksprøver i Skaunhallen, og flere enn det, er det ikke plass til, mener arrangørene.

I fjor var det bare halvparten så mange bryggerier som deltok, og om publikumstallet også blir doblet, skal de være mer enn fornøyde, smiler karene.

Blant bryggeriene finner vi de lokale Hogna brygg fra Kotsøy, To Tårn fra Trondheim og Melhus og Valset gaardsbryggeri fra Buvika, og i tillegg kommer utstyrsleverandøren Gaula øl fra Støren.

Spennende program

Festivalen starter på fredag med bryggekurs for hjemmebryggere, denne gangen delt i to grupper – en for nybegynnere og en for viderekomne. Etterpå blir det eksklusiv ølaften med foredrag fra ett av fylkets lokale mikrobryggerier, og til dette arrangementet selges det et ganske begrenset antall billetter.

Lørdagen innledes med bryggeristands i hallen, hvor publikum kan kjøpe øl i smaksporsjoner.

–Det blir servert fra våre egne glass, som vi har fått laget, smiler Aalberg.

Ingen fyllefest

Festivalen er ment som et sivilisert kulturarrangement, og ingen fyllefest, noe fjorårets publikum fattet, kan arrangørene fortelle.

– Det foregikk i sømmelige former, sier Kenneth Aalberg.