Ei god stund har det vært kjent at D.D.E. skal sørge for at det blir liv i Bankhallen. Nå er det klart at også det 25-årige rockebandet CC Cowboys skal spille under Melhusfestivalen lørdag kveld 10. juni.

– Festivalen har hatt dialog med bandet i flere måneder, og nå er de altså endelig klare for melhuspublikummet, forteller festivalsjef Per Evjen:

– Nå har vi klart å skaffe to av Norges beste liveband, og festivalen forventer nå at det blir utsolgt.

Les også: Skikkelig partyband til Melhusfestivalen

Les også: De e DDE som kjæm

Sugarfoot åpner fra hovedscenen lørdag, og Evjen kaller dem et tøft kultband, der blant andre Roar Øien fra Ler spiller i bandet. Far scene to spiller Grannes, kjent fra konkurransen «The Stream» i TV 2. De har fått gode kritikker, og i høst kom de med singelen «Riv i hjertet». På fredag spiller Flyt fra scene to hele kvelden, og fra Bankscenen spiller Plumbo, Stage Dolls og Staysman & Lazz hvor Stian Thorbjørnsen er den ene i duoen, kjent for TV-seere fra «Paradise Hotel» og «Skal vi danse».

–Ikke partyfestival

– Så dette blir en partyfestival?

– Nei, absolutt ikke. Mange vil møte opp og kose seg med musikk og band som ligger i toppen av norsk musikkindustri. Totalt blir det åtte band i Bankhallen, hvor også mange vil kose seg med en halvliter eller et glass vin, vi jeg anta. Melhusfestivalen har plukket A-band fra øverste hylle, og satt sammen ei artistrekke som er unik i festivalsammenheng, sier Evjen.

Overskudd?

Totalt blir det ni band, når vi regner med gratiskonserten med Jørn Hoel torsdag kveld på Schei-Jakobsen. Et vorspiel, og for å få en av de 100 billettene må du gjøre en innsats, du kan for eksempel gå inn på Facebook og finne ut mer og følge med framover, forklarer festivalsjefen. Han er også kjent som manager for Too Far Gone og driver event- og artistbyrået Globetrotter Event & artist as i Trondheim.

Melhusfestivalen 2017 er den andre i rekken. På Melhusfestivalen 2016 ble det et lite minus, forteller Evjen: – Fredagen solgte vi rett og slett for lite billetter, noe som ødela mye for oss. Vi måtte også gjøre noen investeringer, som vi ikke får igjen ved neste års festival.

– Det har jeg svart ganske mange ganger. Til sammen legger vi ned ca. 1000 arbeidstimer på dette, der vi lager en happening for folk i Melhus og Gauldalen. Alle vi er generelt opptatt av kulturlivet, og synes det er både givende og artig å tilby dette til folket, sier Evjen.

– Dette er ting vi jobber med tidlig morgen, sent på kveld og i helgene, og har null i profitts. Det er ikke derfor vi holder på med dette. Når du har artister til en million kroner, så skjønner jo folk flest at vi ikke blir rike på penger av dette, men heller rike på opplevelser. Det er jo bare å ta fram kalkulatoren, sier festivalesjefen:

–Vi leier inn 20 proffe vakter og det blir ca. 600 – 800 timer i kjøpt vakthold + frivillige fra lag og organisasjoner. I tillegg har vi alltid hatt en svært god dialog med Melhus lensmannskontor, noe som er nødvendig for at vi skal lykkes og ikke minst for at publikum skal føle seg trygge, tilføyer Evjen.

Og «vi» er Melhusfestivalen, et aksjeselskap, sier Per Evjen (50). Sentrale personer foruten ham er Kristian Lorvik som blant annet skal ha ansvar for bespisning, og Heidi Samstad som tar hånd om billettsalget, mens Lars Kristian Mathisen styrer det meste av teknikk og det som skal foregå på scenen. Festivalsjefen skal sørge for at alt fungerer, og har ansvaret for alle artister, infrastrukturen, kontrakter, festivalavisen og ikke minst pressen.

Frivillige

Det er mange frivillige som hyres inn til festivalen, og for hver eneste billett som blir solgt går mye tilbake igjen til lag og organisasjoner i Gauldalen, slik som Gimse IL, Trønder-Lyn og Melhus skolekorps, for å nevne noen

– Hvordan gikk det, da dere gikk i minus. Ble det noe på de lokale lagene?

–Lag og organisasjoner har første prioritet ved utbetalinger. Dette er frivillige foreldre som ”ofrer” ei helg på oss og som er med å bidra i sitt lags klubbkasse. Alle kreditorer har fått pengene sine for årets festival.

ARRANGØRER: Festivalsjef Per Evjen (t. v.) og Kristian Lorvik er sentrale personer i Melhusfestivalen. Foto: Karen Gunnes