- Dette er pølsa som som gjør deg til en vinner på grillfesten, lover butikksjef Vebjørn Skjærvold  hos Extra Melhus.

Årets beste grillmat ble kåret under torsdagens NM i Kjøttprodukter i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

Coop stakk av gårde med prisen «Norges beste grillserie» med en ny serie produkter som inneholder kun norsk kjøtt, og sammen med produsenten Fatland har Coop blant annet lansert den nye smaken «Black garlic», som tydelig slo an hos dommerne.

En stor grillundersøkelse utført av analyseinstituttet YouGov for Matprat viser at 69 prosent av oss som skal grille til helga, kommer til å legge grillpølser på rista. Så slenger vi på burgere, etterfulgt av koteletter.

PÅ GRILLEN: En fersk undersøkeøse viser at 69 prosent av oss som skal grille til helga, kommer til å legge grillpølser på rista. Foto: Bam og Biofoto

10 på topp på grillen:

• Grillpølser – 69 %

• Burger – 56 %

• Svinekoteletter/sommerkoteletter – 52 %

• Ferdigmarinerte/krydrede grillprodukter – 41 %

• Kyllingfilet – 40 %

• Grønnsaker/vegetarmat – 38 %

• Spesialpølser – 37 %

• Svinebiff/filet – 35 %

• Biff av storfe – 35 %

• Rød fisk – 30 %

Kilde: Grillundersøkelsen er utført av analyseinstituttet YouGov for Matprat. 1006 personer fikk spørsmål om hvilke råvarer de pleier å grille.