62 elever fra Trøndertun folkehøgskole møtte fredag opp til audition da bandet Difference inviterte talenter innen musikk og dans til å kjempe om overskuddet fra en kunstauksjon. Skolen har forstudium innen dans, og profilerer seg også som rockeskolen.

Da Difference hadde 50-årsjubileum, fikk bandet de unge kunstnerne Oscar og Oda Reitan til å lage malerier inspirert av Difference. Disse er nå blitt auksjonert bort, og overskuddet ble 75.000 kroner. Pengene ønsket ikke bandet, som også har en periode som Trawellin' Strawberries, å beholde selv.

Mer utdanning

Utenfor dansesalen venter ungdommer spent på å få komme inn for å vise fram innslag.

– Jeg meldte meg på audition fordi jeg har lyst til å ta universitetsutdannelse for å bli danselærer, sier Eirin R. Skimmerli (19).

Skimmerli er en av flere danseelever som tok turen inn i dansesalen for å møte juryen. 75.000 kroner kan komme godt med til videre utdanning, synes elevene som venter på tur.

Juryen besto av Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius fra Difference samt Torunn Rasmussen fra Alive Creative Institute.

– Jeg visste hvem Difference var siden jeg har sett The Julekalender, forteller Skimmerli.

En annen som var inne på audition, var Gard Elias Lervang (19).

– Om jeg vinner pengene, er planen å bruke dem på fortsatt danseutdanning, sier Lervang.

Opplevelser

Inne i salen danser han og andre elever foran juryen.

– Jeg blir andpusten av å se deg, sier Tore Johansen da danseinnslaget er over.

Hver enkelt deltaker får fortelle om drømmen sin, og så skal juryen plukke ut en vinner.

Finale senere

– Det var så vanskelig å plukke ut vinneren så vi valgte ut 12 dansere og musikere som går videre til en finale. Håpet er å få til finalen i midten av november, forteller Johansen etter at audition er over.

VENTER PÅ TUR: I gangen venter Solveig Ibsen (19), Live Rosseland (19), Signe Schjulerud Bøe (19), Isabell Johnsen (19), Øyunn Hasvik (19), Olivia Dahl Lade (20), Gard Elias Lervang (19) og Martine Grolid (19) på å få vise sine talenter. Foto: Gunn Heidi Nakrem
MØTTE JURYEN: Eirin R. Skimmerli (19) var blant elevene som fortalte juryen om drømmen er. Foto: Gunn Heidi Nakrem
DANSEELEV: Gard Elias Lervang. Foto: Gunn Heidi Nakrem