–Her har vi det kjempebra. Vi har sett alle de fem semifinalene, så vi har fått med oss det meste. Det er et voldsomt høyt nivå på skuespillerprestasjonene her oppe. Og vi synes nordlendingene gjør seg spesielt bemerket. Det er mye bra revy i Nord-Norge, smiler Eva Gundersen, som er leder i Melhus Revylag.

Den blide gjengen fra Melhus fikk med seg mange gode tips og forskjellige triks fra de ulike innslagene på scenen, under NM i revy på Høylandet.

Les også: Melhus tatt ut til revyfestival

–Du må få med at vi er spesielt stolte av Marianne Westerlund. Hun har debutert her, i revysammenheng. Det er faktisk første gangen hun opptrer på en scene, sier Svein Hongrø.

–Det er jo en liten seier i seg sjøl, bare å komme gjennom nåløyet og bli uttatt til NM. Dette er vi stolte av!

Sosial happening

Melhus Revylag deltok også på festivalen i 2013, så dette er andre gangen de er med i norgesmesterskapet i revy. Men dette mesterskapet på Høylandet er mye mer enn det å stå på en scene. Det sosiale på festivalcampen er like viktig.

–Det sosiale er på topp. Vi griller, synger og jabber skit. Det hender også at vi tar oss en øl i ny og ne. Vi har truffet mange likesinnede. I går kveld var det rimelig fullt i teltet her. Vi fikk besøk av en med gitar, en med lurk og en med althorn. Dermed ble det full allsang og stor stemning. Det slang også en fyr innom med trekkspill, men han kunne ikke spille, forteller lederen i revylaget.

Les også: Melhus revylag er litt skarpere enn sist

Det hører med til historien at revylaget fra Melhus stiller med et flunkende nytt telt til årets happening på Høylandet. Det ble kjøpt i en butikk på Tiller på turen oppover.

–Heldigvis. Det gamle teltet revnet nemlig under oppsetting, forteller Hongrø, og peker på restene som ligger under campingvogna.

I tillegg til nytt telt har de også investert i nye jakker, banner og buttons med logo av Einar Tambarskjelve. Mesteparten av jakkemerkene er utdelt under festivalen.

–Vi fikk også besøk av ordfører Gunnar Krogstad en dag. Han skrøt av oss, kommer det fra et av medlemmene rundt bordet.

Støttekontakter fra Budal

Melhus Revylag sendte inn tre revynummer i forkant av festivalen på Høylandet. Og det var monologen «Gledespiloten» som kom gjennom nåløyet, sammen med 99 andre revynummer fra grupper over hele landet.

Les også: Revy i Budal med få aktører på scenen

–Vi er jo et ferskt revylag, stiftet i 2012, men flere av medlemmene har lang erfaring fra andre revygrupper. Vi har også et par «skårunger» med oss. Stein Atle Hongrø og Mona Losen. De har begge klart seg bra her, sier Eva, som er på festivalen for fjerde gang.

For Unni Skånøy og Christine Bjørkan er dette femte gangen de er på Høylandet og trimmer lattermuskler.

I forbindelse med etableringen av revylaget på Melhus fikk de kreative ildsjelene i bygda god hjelp fra Budal. Folk fra nabobygda bidro nemlig sterkt til at de ble mange nok til å starte et lag. Medlemstallet økte fra tre til 14 på kort tid.

–Vi har nå mange støttekontakter fra Budal. De holder oss med selskap. Ellers må vi takke den lokale sparebanken for god hjelp i oppstarten, poengterer Gundersen.

–Dette å drive med revy er en bra hobby. Det er helsefremmende. Det heter jo at «en god latter forlenger livet», så her blir vi nok alle 150, humrer Unni Skånøy.

Alle rundt bordet nikker, smiler og er enige.

Ny revy om to år

Revygruppen fra Melhus har allerede planene klare for en ny revy om to år. I mars 2019 skal alt være klart. Planleggingen er allerede i full gang.

–Vi har alt flere tekster klare, og mange ideer ligger i lufta. Vi skal også til revyfestivalen i Hemne i juni neste år. Der er det Midt-Norsk mesterskap.

–Hva med NM i latter i 2019?