Norgesmesterskapet går av stabelen 16. og 17. mars, for 29. gang i Trondheim.

Melhus Janitsjarkorps ligger i år i 4. divisjon og skal i år delta med «Phillip Sparkes Jubilee Overture» og «Alfred Reeds Curtain Up».

- Dette er flotte, melodiøse og krevende stykker med store utfordringer i alle instrumentgrupper. Vi må like det det vi spiller selv for da blir det så mye lettere å motivere seg for å ta ut det aller beste i seg selv. Selv om vi sliter litt med besetning til vanlig, så stiller vi med bra mannskap på alle instrumentgrupper i NM samt at vi er så heldige å disponere spesialinstrumenter som ikke er så vanlig i musikkorpsbesetningen, sier forteller korpsleder Owe Trotland i et presseskriv.

Innspurten

- Nå starter vi på innspurten og skal nå ha et helgeseminar samt to prøver i siste uka med generalprøve på Trøndertun den 15.3. Det vil bli mulighet for publikum og høre på NM framførelsen på generalprøven kl. 18.15. Alle er hjertelig velkomne, sier Trotland.

Korpset framfører sine NM-nummer i Olavshallens lille sal fredag kl. 20.20, opplyser korpslederen:

- Vi oppfordrer alle musikkinteresserte til å ta turen og heie oss fram. Korpsets fremføring kan også følges på nettstedet livestream.com\nmf.