Det var trondheimsbandet Pulsator som fikk ideen, nærmere bestemt Frank Sæterhaug. Han hadde fryktelig lyst til å spille på en stor scene, for mye folk, og lot seg inspirere av en kompis med hårete ideer.

–Han spiller i et lite garasjeband, og de leide Byscenen selv for å spille, og det gikk fint, forteller Sæterhaug.

Les også: Grensesprengende blueskonsert på Ler

Så da satset Pulsator også på det, og de fikk raskt med seg musiker og flåbygg Geir Rune Engan på ideen.

–Jeg sa ja med en gang, men var usikker på hvem jeg skulle ha med meg, forteller han.

Han har et for tiden sovende bluesband, et storband, og spiller gitar i mange ulike sammensetninger. Dessuten var han midt oppe i innspilling av et nytt soloalbum på gauldalsdialekt, da denne forespørselen kom. Så det var nærliggende å bruke dette materialet.

Les også: Bluesgitaristen Geir Rune Engan er egentlig en skapsøttitallsrocker

Nå er innspillingene ferdig, og albumet er under videre produksjon. Engan har fått satt sammen et band som skal spille dette låtmaterialet senere, og det blir dette bandet han nå skal opptre med på Byscenen.

–Vi har spilt sammen tre ganger nå, kan han fortelle.

Med seg har han Morten Eggen på bass, Kim Ulriksen på trommer, Brage Støland på keyboard, Arild Vårvik på akustisk gitar, Sindre Eggen på gitar og eldstedatteren Trine Engan korer.

Albumet, som kommer ut når det blir ferdig, er for så vidt en oppfølger av forrige plate på dialekt. Den kom i 2008. Likevel er den nye temmelig annerledes, kan musikeren fortelle.

I tillegg til Geir Rune Engan med band spiller naturligvis Pulsator selv på Byscenen under Sørsia Rockfest den 10. september, og det gjør også bandet Jugs of Mirjam.

–Hvis dette bærer seg, så kunne jeg tenke meg å få det til igjen neste år også, sier Sæterhaug.