- Kjempeartig, svarer 16 år gamle June Mari Berge Trøan på spørsmål om hvordan det føles å vinne

Seks unge solister konkurrerte i kveld om heder, ære og litt premiepenger under Melhusbankens talentpris, som ble avholdt for fjerde gang i år.

Prisen skal styrke satsingen på unge musikktalenter og inspirere solistene til å satse videre. De seks nominerte var Johan Edvard Karlsen på trekkspill, Ørjan Berg på tuba, elbassist Esten Melhuus, sanger Malin Brujordet Olsen, June Mari Berge Trøan på trombone og kveldens yngste deltaker, fiolinist Anne Victoria Tønnesen på 13 år.

De fikk alle spille med Melhus Janitsjar og så var det opp til juryen å avgjøre hvem som mest fortjente å vinne. Ingen lett jobb, ifølge juryen.

Men det skulle kåres en vinner og det ble altså Berge Trøan, som i tillegg til heder og ære fikk med seg 5.000 kroner. Det kommer godt med når hun skal kjøpe seg eget instrument.

- Det betyr at jeg kan legge enda 5.000 kroner til et instrument. Du får instrumenter helt ned i 10.000, men de kan også koste 30.000. Jeg har ikke funnet ut hvilket instrument jeg skal kjøpe, men det blir et som jeg kan bruke til å spille mye forskjellig, sier hun.

Det ble også delt ut to sjekker på 2.500 kroner og de gikk til Brujordet Olsen (2. plass) og Tønnesen (3. plass).