I samtlige kirker i Midtre Gauldal er det i helga konserter med «Vi synger og spiller julen inn». Dette er populære arrangement, hvor flere kor og korps deltar. Fredag kveld blir det samlinger i Singsås og Soknedal kirker, hvor henholdsvis Jan Asbjørn Sagen og Hans-Ole Sveia blir med som prester. Søndag ettermiddag holdes arrangementet i Støren kirke, og på kvelden i Budal kirke. Begge steder deltar Hans-Ole Sveia.

Det er færre kulturarrangement enn vanlig denne helga, og ingen ordinære gudstjenester i kirkene i Midtre Gauldal. I Melhus kirke er det gudstjeneste søndag formiddag, der Fosenlagets sangkor deltar, sammen med sokneprest Ole Dahle og kantor Christine Goedecke.

Kinoene på Støren og Melhus viser film på fredag og søndag, og her er det også muligheter for å komme i julestemning, med «Den første julen i Skomakergata» og «Love Actually».

Lørdag arrangerer Flå/Lundamo Håndball ei turnering i minihåndball i Horghallen på Lundamo. Det er påmeldt mer enn 30 lag, og det blir mange barn i aksjon.