I år er det ny rekord i antall dager med Fjøsfestival, og det ligger også an til rekordartet besøk. Pågangen av billettkjøpere er god, og festivalleder Magnus Loddgard forteller at det for enkelte arrangementer er såpass godt salg, at folk bør kjenne sin besøkelsestid nå, om de vil sikre seg billett.

– Dette blir den største Fjøsfestivalen noensinne, smiler Loddgard.

Folkefesten på lørdag byr på et stort Bondens marked i området mellom Idégården og Melhustorget, mot miljøgata. Her blir det også kunst- og håndverksmarked, fesjå, ponniridning og flere aktiviteter, og en scene hvor Rasmus Rohde skal holde konsert, og det skal også bandet Blackout med elever fra kulturskolen i Melhus.

Det blir debatt fra scenen om kultursatsing på bygda, med et debattpanel bestående av Ola Storrø, allmennlege, førsteamanuensis ved institutt for samfunnsmedisin ved NTNU, Reidar Almås, professor i bygdesosiologi og regionalpolitikk ved Senter for Bygdeforskning ved NTNU, Randi Wenche Haugen, fungerende daglig leder for Ungt Entreprenørskap og  tidligere direktør for Olavsfestdagene og Arne Fagerholt, kulturleder i Orkdal kommune, sitter i Rådet i Norsk Kulturråd, og ballettdanser og koreograf av yrke.

Det blir også konsert med Elzics Farewell Blues, som spiller amerikanske slåtter og bluegrass med et «sabla driv», etter Fjøsfestivalens eget utsagn, med banjo, gitar, fele og mandolin.

Ved forrige festival ble det arrangert en stor traktorkaravane som kjørte fra sentrum til Loddgarden, men denne gangen tar de heller en runde i sentrum, så flere får sett opptoget.

– Det blir traktorer i alle aldre, fra eldgamle til splitter nye. Det er mye kultur i en gammel traktor, og vi håper også å få se mange veteranbiler i sentrum denne dagen. Fjøsfestivalen har ikke organisert noe treff, men vi oppfordrer alle som eier en gammel bil om å velge denne på lørdag. Fjøsmobilen, en 1967-modell Volvo 140, blir glad for selskap, uttaler festivalledelsen på sine nettsider.

Programmet for resten av festivalen ligger på deres egne nettsider, fjosfestivalen.no, og presenterer et bredt utvalg fjøskultur, som appellerer til både bønder og byfolk.