Hans Bollandsås fra Flå har fått med seg bluesmusikeren Aki Kumar fra California til Ler i september. Da forenes Bollandsås' vestkystinspirerte gauldalsblues, med ekte West Coast, ispedd Bollywood.

Bollywood-blues

Kumar har gitt ut to egne album, og det siste er med bluesinspirert Bollywood-musikk.

–Det er nok noe han kommer til å gjøre det stort med i India også, sier Bollandsås, men legger til etter en liten tenkepause:

–Hvis de ikke synes han radbrekker kulturen deres, da.

Les også: Bluesgitaristen Geir Rune Engan er egentlig en skapsøttitallsrocker

Han ler. Denne musikken blir uansett en del av repertoaret under norgeskonsertene i september, i tillegg til klassisk Chicago-blues. Foruten på Ler, skal de to spille under Hell bluesfestival, Ørskog bluesfestival og på Oslo bluesklubb.

Aki Kumar blir regnet for å være en av stjernene blant den nye, fremvoksende generasjonen West Coast-bluesmusikere. Han er i ferd med å få fotfeste både i USA og Europa.

–Det er artig å være en bidragsyter til det, sier Bollandsås.

Ble kjent i San José

De to ble kjent da Bollandsås var i San José i 2014 og spilte inn plate. Kumar jobbet som hjelpemann i studio, og hentet Bollandsås på flyplassen. De er like gamle, og fant tonen, og i 2015 spilte de sammen under Nidaros Bluesfestival i Trondheim.

Da sjefen for Ørskog bluesfestival spurte om de hadde lyst til å spille der i år, var de ikke vanskelige å be, og tenkte at de med det samme kunne prøve å få til noe mer.

Les også: Jumpin' Jerry gjenoppstår

Dermed er de nå booket inn på Hell bluesfestival og Oslo Bluesklubb, og så skal de altså spille i Putballhuset på Ler den 4. september. Det blir en ettermiddagskonsert, som vanlig uten plass til det helt store publikummet.

–Det er plass til rundt 100 der, så jeg håper folk sikrer seg billett tidlig, sier Hans.

Billettene legges ut på Coop Prix på Ler den 6. august.