– I dag er det bare å gå rundt og få med seg folkelivet, konsertene og bondens marked, sier en særdeles fornøyd festivalsjef Magnus Loddgard fra standen til Fjøsfestivalen i Melhus sentrum.

– Helt fantastisk

Der er han travelt opptatt med å informere gjester om det ukelange programmet både på norsk og engelsk. For oppmøtet var stort da ferieordfører Gråbak klippet snora for den nå 12 år gamle festivalen klokka tolv.

– Det er helt fantastisk dette. Her er det noen som har hatt god timing med været også, sier han og kiker opp mot sola.

– Fjøsfestivalen betyr bare mer og mer. Den setter Melhus på kartet, og det er kanskje det aller, aller viktigete. Nå satte vi i gang Sagauka tidligere i år, og nå fortsetter vi å bygge merkevaren Melhus.

Gleder seg til opera

Gråbak sier han er imponert over den frivillige innsatsen.

Selv gleder han seg spesielt mye til å få med seg låveoperaen Sjølen og Sjøla på Loddgarden mandag kveld.

– Jeg så den også for to år siden, og det var veldig artig, så det er noe jeg ser fram til.

– Godt å være i gang

Utenfor Melhustorget i dag farter folket mellom bodene og konsertscenen, der barnefavoritten Rasmus Rohde startet showet etter den offisielle åpningen. Bondens marked er på plass hele dagen, med alt fra tørrfisk og oster til sveler og kaffe. Klokka to paneldebatt om kultursatsning på bygda på programmet. Kulturskoleelever opptrer, det gjør også gruppa Elzics Farewell Blues - før en staselig traktorkaravane avslutter klokka fire.

- Det er helt strålende, været kom og folkene er tydeligvis ikke på ferie alle sammen allikevel. Vi hadde jo fryktet det, men nå fikk vi akkurat den starten vi hadde ønsket oss, sier han.

Festivalsjef Magnus Loddgard var strålende fornøyd med åpningen i solskinnet på Melhus.
Fungerende Melhus-ordfører Sigmund Gråbak mener Fjøsfestivalen setter kommunen på kartet.