I år er det ti år siden putballhuset og putballparken på Ler sto ferdig. Det er å strekke det langt å si at det i den anledning blir konsert der den 30. april, men det er i alle fall litt ekstra stas å få til konsert på kvelden før 1. mai i år.

–Vi har pleid å ha det før også, men ikke hvert år, men i år blir det altså igjen, smiler Sigmund Gråbak fornøyd.

Les også: Minnes første legobil og første blåveis

Tok utfordringen

Gråbak utfordret sambygding og bluesmusiker Geir Rune Engan til å få til ett eller annet, og Geir Rune var ikke sen å be. Og han visste hva han hadde lyst til å spille i Putballhuset.

–Jeg er egentlig en skapsøttitallsrocker jeg, avslører han.

Les også: Rocker jula inn

Og drømmen har vært å spille i søttitallsrockeband en stund. Han fikk med seg Vegar Bollandsås, Bjørnar Mosand og Lars Gylland i utgangspunktet – en gjeng musikere som allerede spiller en del sammen.

–Det er litt greit det, her på Ler, hvor alle musikerne har mange prosjekter og band på gang. Da må man spørre noen som allerede spiller sammen, så de er ledige på samme tid, humrer Geir Rune.

Ringte Norges beste

Etterpå ble også Brage Støland med på prosjektet, og i tillegg tok Geir Rune kontakt med ham som han vil karakterisere som Norges beste rockevokalist:

–Jeg bare ringte Tore Andre Helgemo og spurte om han hadde lyst til å være med jeg. Og han hadde ledig tid, så han ble med på en øving, og endte med å bli med, smiler Geir Rune, og legger til at folk bare er nødt til å komme til Putballhuset og høre på dette.

–Bandet sitter så godt, dette blir bra, sier han.

Les også: Tidenes veldedighetskonsert

Selger billetter raskt

Prosjektbandet har fått navnet Big Fat Mama, etter Status Quo-låten fra plata Piledriver, gitt ut i 1972. Bandet spiller mye Status Quo, i tillegg til blant annet Thin Lizzy og tidlig AC/DC.

Tidligere konserter i Putballhuset har trukket fullt hus, og Sigmund Gråbak tviler ikke ett sekund på at det blir fullt også denne gangen. Billetter er lagt ut for salg på Prix på Ler, og kan kjøpes av Gråbak direkte. Allerede nå er en tredel av billettene solgt.