På lørdag har Sagauka stort arrangement på Gåsbakken, der blant annet ulike husflidteknikker skal demonstreres.

På samme dag inviterer Hauka grendalag små og store til grendadag i Hauka forsamlingshus. Der blir det leker for barna, natursti, kaffesalg, gammeldans og tombola.

Har du fortsatt ikke tatt jaktprøven? På Furukollen jaktskytebane er det oppskyting til storviltjakta. Arrangementet er gratis.

Marsj og markering

På søndag går den 29. sabotørmarsjen av stabelen fra Grønlia på Gåsbakken. Marsjen er til minne om thamshavnsabotørene som opererte mot Thamshavnbanen under den andre verdenskrig. Ideen om en marsj ble gjennomført første gang på Hølonda i 1995 og har vært gjennomført årlig siden da.

Styrene i Håkkådalsveien Nedre og Øvre inviterer til markering for den oppgraderte vegstrekningen fra Sundlivollen til Haukfjellet, som åpnet i fjor høst. Markeringen skjer på den store parkeringsplassen sør for Sundlivollen, og det vil bli servert hamburger og kaffebrød og drikke.

Fotball

Det er Ranheim 3 og Gauldal som drar i gang den lokale fotballhelga. De to 5.-divisjonslagene møtes på Extra arena fredag kveld.

På lørdag er det klart for Melhus 3 mot Brekken i Gruva. På Kloppmyra lenger sørøst, spiller Støren bortekamp mot Tylldal.

Siste lag ut på lørdag, er Gauldalens beste fotballag, Trønder-Lyn, som spiller hjemmekamp mot Verdal i Norsk tipping-ligaen.

Trønder-Lyns andrelag spiller hjemmekamp mot Røros/Os/Nansen på søndag formiddag. Helgas siste lokale lag i aksjon, er samarbeidslaget Gimse/Melhus/Gauldal som spiller bortekamp mot Steinkjre i 3. divisjon kvinner.

Kirke og kino

På kino denne helga vises det tre filmer på Melhus kino; Skolen med de magiske dyrene, Doggy style og Golda. I kulturhuset på Støren står også de tre ovennevnte filmene på tapetet, i tillegg til dokumentaren Fedrelandet, The Nun 2 og Jesus revolution.

På søndag er det også storsamling for alle i Melhus bedehus. Der blir det andakt, dans, kaffe, pølser og te, samt musikk.