Glen Matlock var med på å starte Sex Pistols og har foruten egen karriere også spilt sammen med store rockestjerner verden over. Den kanskje mest kjente er Ron Wood i Rolling Stones som også har eget band, Faces, hvor Matlock har spilt sammen med stonesartisten.

RÅTT GITARSPILL: Gitarist Daniel Viken, også en tidligere elev ved Trøndertun, var ikke minst med på å løfte opp kvaliteten på konserten med sitt fantastiske gitarspill. Foto: Tor Arne Granmo

Matlock fortalte litt om starten og sin karriere under en prat før konserten på Trøndertun torsdag kveld.

FØR KONSERTEN: Det var en rolig Glen Matlock vi fikk en liten prat med før konserten.

Bassist og låtskriver

- Joda, det begynte med Sex Pistols i 1975 og jeg var med der som bassist til 75, også som låtskriver, forteller han og legger til at det ble en gjenforening for hans del i 1996.

- De takket ja til invitasjonen å komme hit, og på formiddagen fikk fem elever som utgjorde et panel, snakke med Glen Matlock og stille spørsmål, forteller Søreng. Han legger til at det var en halvannen times god seanse. Han forteller videre at opp gjennom årene har Trøndertun fått et godt kontaktnett.

- Og når store og kjente artister er på turné eller på annet besøk her i Trondheim eller Midt-Norge, spør vi, kan dere komme hit til Trøndertun på besøk.

- Vi er da, kall det ubeskjedne, men det er nok også årsaken til at vi får slike besøk, som Glen Matlock denne gangen, smiler Søreng. Han tror også at Trøndertun er blitt kjent i det rette miljøet.

INNLEVELSE: Agneta Leirvik var med på åpne konserten på første låten, og hun sang med innlevelse.

Stor opplevelse

En av elevene, Agneta Leirvik fikk gleden av å starte konserten sammen med Matlock og bandet med en låt. Hun bekrefter at det var en stor opplevelse, og at det ble hun som fikk gjøre det var vel en tilfeldighet.

- Det har vært et lærerikt år på rockelinja her, og til sommeren skal jeg dra hjem til Magerøy ved Molde og tenke gjennom hva jeg vil med sangen og musikken min, forteller hun. Ivrig legger hun at hun har vokst opp med rock og at Sex Pistols ikke var et ukjent navn før dette besøket.

HELT MED: Det var en stor konsert med Glen Matlock, hvor elevene som hadde blitt kjent med ham tidligere på dagen, var helt med, som Sivert Johansen som lot håret flagre under låtene.