– Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier engelskmannen Hayes, som først kom til Norge da han laget et sportsfiskeprogram om Gaula for britisk fjernsyn i 2005.

Da den anerkjente fiskeren og musikkelskeren kom tilbake året etter traff han sin nåværende kone Anne Marit Winsnes-Hayes, og har de siste fem årene tatt imot internasjonale lakseturister på Storstuu Winsnes Gjestegård på flata mellom Kotsøy og Singsås.

– Å få en rockelegende som Ian Hunter til å spille en knøttliten konsert her ute på bygda i Norge er helt fantastisk. Det viser hvilken kul fyr han er, sier Hayes, som har fulgt rockevokalisten gjennom hele livet.

Rockeveteran

Hunter bemerket seg først som sanger i det relativt kortlivede, men samtidig kritikerroste britiske bandet Mott the Hoople. Gruppen var sammen med David Bowie, Sweet og T-Rex en av premissleverandørene for glamrock-bølgen som skyllet over England på tampen av 60-tallet.

Bandet fikk sitt store gjennombrudd midtveis i karrieren med David Bowie-samarbeidet "All the Young Dudes".  Etter at bandet gikk hver til sitt i 1974 har Ian Hunter fortsatt som soloartist, i tillegg til å samarbeide med prominente artister som nevnte David Bowie og Mick Ronson. Hunter har blant annet gjort stor suksess med låter som "Once Bitten Twice Shy" og "Cleveland Rocks".

Den nå 75 år gamle lovpriste liveartisten har spilt mange ganger i Norge tidligere, og gjester blant annet Byscenen i Trondheim 11. oktober. En inntil nå godt skjult hemmelighet er derimot at han dagen etter gjør en eksklusiv lavvokonsert på tunet til Matt Hayes på Winsnes.

– Var blodfan

300 billetter legges om ikke lenge ut for salg gjennom kulturhuset på Støren, der 100 av disse er VIP-billetter med middag og ekstra stas før konserten begynner klokka åtte.

– Historien er ganske enestående, forteller Hayes.

– Ian er fra Shrewsbury, kun en halvtime fra der jeg bor i England. Han er en del eldre enn meg, så jeg har aldri truffet ham, men da jeg som 14-åring kjøpte min aller første skikkelige plate, var det «The Hoople» av Mott The Hoople. Da var de på slutten av karriéren, men jeg elsket musikken og begynte å høre mer av det de hadde gjort før. Jeg og en kamerat var blodfans.

«Pubkonsert på landet?»

Etter det har Matt fulgt Ian Hunter gjennom alt han har gjort som soloartist, og etter det kritikerroste comebacket med plata «Man Overboard» i 2009 fikk interessen en ny boost.

– Han har det fortsatt, og jeg og kona har flere ganger sett ham live i England.

Det var under en av disse nylige konsertene en venn introduserte ham for turnémanageren til rockestjerna. Matt spurte om Ian kom til Norge snart, og det hadde de tilfeldigvis planer om, men de trengte noen tips til spillesteder.

– Vel, han kan alltids komme for å spille i puben min, sa jeg. Den er «right in the middle of nowhere», altså midt ute i «huttiheita» ved lakseelva Gaula.

– Unik opplevelse

Matt tenkte det var en kul idé, men regnet ikke med at det ble noe av.

– Heldigvis for meg er ikke Ian Hunter så veldig interessert i bransjedelen av det å være artist. Han har ikke så mye med agenter å gjøre, og han setter pris på å gjøre som han selv vil.

«Fortell meg mer om det, så skal jeg snakke med ham», var det oppsiktsvekkende svaret han fikk fra turnémanageren. Det gjorde han, og ikke mye senere fikk han beskjeden om at de faktisk var interesserte.

– Forutsetningen var at det skulle være en helt spesiell greie, siden de også spiller en vanlig konsert i Trondheim kvelden før. Da kom idéen om å leie inn en gigantisk lavvo og holde konserten på gårdstunet. Det blir en unik opplevelse med et begrenset antall billetter. Her er det førstemann til mølla, sier han.

Det vil bli full servering fra puben og i teltet, samtidig som det blir muligheter for å kjøpe mat på arrangementet. En rullerende helstekt gris er med i planene.

Det er ennå ikke helt klart når billettene legges ut for salg, men dette vil bli annonsert, opplyser kulturhuset på Støren.

En strålende fornøyd Matt Hayes på tunet til Storstuu Winsnes Gjestegård. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Her skal konserten med 300 tilgjengelige billetter avholdes inne i en gigantisk lavvo 12. oktober. Foto: Elling Finnanger Snøfugl