Fjorårets utendørsfest med Too Far Gone i Melhus sentrum samlet 800–1000 personer ifølge manager Per Evjen, og nå klinker bandet til med ny utendørsfest selv om tidspunktet er 10. september.

Tak?

– Vi vurderer å legge telt over hele anlegget om det blir regn, men vi satser på en fin høstkveld, opplyser Evjen.

I fjor ble festen som var utenfor Rema og Melhustorget, holdt i varmt augustvær og det var intet problem å være ute til langt på natt. Arrangørene forteller at det blir lagt opp til en beredskap i form av ponchoer og altså muligheten til å legge tak over festområdet.

Medarrangør Kristian Lorvik sier at fjorårets skepsis til utendørsfest i Melhus sentrum der det er mange leiligheter bebodd av eldre, er snudd til positiv stemning og ønske om å være hjemme den helga festen er. Evjen og Lorvik driver eventbyrå sammen og også arrangerer Melhusfestivalen,

Tidspunktet

Årsaken til at Evjen og Lorvik har lagt festen til september er for å unngå kollisjoner med Åge Aleksandersens konsert på Sverresborg og Melhuscupen. Evjen og Lorvik får bistand fra idrettslag i form av for eksempel vakthold og salg på festområdet, og inntekter fra festen pløyes tilbake til det lokale organisasjonsliv opplyser Evjen.

Les også: Om artisten Becca

Les også: Om Ola Buan Øien

Melhusbandet Too Far Gone har lagt sommeravslutninga til hjembygda, og Evjen forteller at bandet gleder seg enormt til å komme til Melhus. Med seg har bandet Grannes fra Namsos, som er en av deltakerne i TV 2s nye program «The Stream».

Skjenkekontroll

– Sikkerheten settes i høysetet. Under festen i fjor var skjenkekontrollen til stede i to timer, og vi fikk terningkast seks fra dem etterpå. Vi er veldig opptatt av at alle skal trives. Dessuten har vi et veldig godt samarbeid med politiet, sier Evjen.

Arrangørene er avhengige av å ha minst 800–1000 besøkende for å få den økonomiske delen til å gå rundt.

Les også: Lovte ny fest

– Infrastrukturen er dyrere enn det vi betaler til bandene. Vi bruker mye penger på at folk skal ha et sted et sitte og gå på do, sier Evjen.

Frieriet

I fjor gikk Håkon Gustad Rønning opp på scenen mens Too Far Gone spilte, og der fridde han til samboer Camilla til jubel fra publikum. Evjen forteller at paret er blitt gift, har tatt swingkurs og er invitert som æresgjester i år.

Les også: Om frieriet

ARRANGØRER: Per Evjen og Kristian Lorvik byr nå på ny utefest i Melhus sentrum. Foto: Gunn Heidi Nakrem