Kan di send det hær te Søndagsposten di? Sånn åpna Melhus Pensjonistkor sin leder Steinar Nyland en konsertopplevelse i Melhus rådhus som virkelig parkerte myten om at gammelt folk går ut på dato etter sytti.

Dermed gikk koret i gang med en konsert som ikke bare fylte rådhuset to ganger på samme kveld den 20. april, men som fylte oss tilhørere med tro på at alt går an, uansett alder når en har det artig sammen, og har en god dirigent som Eigil Reitan i front.

Med to proffe akkompagnatører som Arne Ree på trekkspill og Ronny Kjøsen på klaver i tillegg så ble dette en innertier, med det legendariske programmet «Søndagsposten» som tema. Dette programmet gikk i hovedsak mellom 1957 til 1979 på NRK radio med mange innslag av kjente viseartister oppigjennom årene.

Med en opplagt Erling Bøhle som konferansier som strødde om seg med vittigheter og ikke minst en haug limericks og innslag fra Andre Bjerke som slo latterdøra på vidt gap hos publikum, kom det musikalske perler på en snor.

Steinar åpna med Birger Jørstad og Otto Nielsen sin «Bli det poesi tå slekt» videre til den vare og melankolske «Litjvisa mi» før mange gode kjente melodier kom utover som involverte ikke bare koret, men også solister som satte seg i respekt.

Min far satt forøvrig sammen med Otto Nielsen på Grini under krigen, og han fortalte om en visesanger og komponist som var en utrolig muntrasjonsråd i denne leiren, der kommandant Kunze herjet. Synet av Kunze på ski var visst en syn for guder, og Otto Nielsen måtte bare fanget det øyeblikket i en vise fortalte min far senere.

I sangen «Gensern hans Johansen» kom Per Bjarne Bonesvoll sin nydelige basstemme til sin rett med Kjellrun Solem som påpasser. I innslaget «Hainnhoinn i bainn» kom Roar Segtnan og Asbjørn Stjern slepende med hver sin "bikkje" spilt av Bjørg Krokhaug og en opplagt Jens Morseth på scenen som vakte stor jubel.

Mali Skei og Olaug Eidskrem klemte til med jodling, Ronny Kjøsen slo til med Pokervisa» og «Børs song» fra Bør Børson tok en meget opplagt dirigent Eigil seg av, hovedrollen er allerede fylt opp nå hvis en ny film om hain Bør skal spilles inn! «Vårkveldsvisa» med Midtre Gauldal sin egen visesmed Hermann Aune ble med, så kom «Menuett i mai» og til slutt en trøndervisepotpurri arrangert av Ronny som avsluttet en flott korsanger-kveld, med opplagte kormedlemmer med en gjennomsnitttsalder på 77 år.

Det eneste jeg savnet var at Erik Bye kunne kommet mer frem, han var også en viktig aktør og delvis bidragsyter i «Søndagsposten» som var så populær i de årene da dampradioen hadde bare en kanal, lenge før DAB og blabb kom inn i bildet. Mitt håp er at vi kan få høre koret allerede neste år med musikalske perler fra en godt svunnen tid da tekst og melodi hadde mening? Da ble visst gjennomsnittsalderen i koret 78 år ifølge Erling.

Og hva så? Ser ikke ut som akkurat det hefter denne forsamlingen. Da får vi håpe Trønderbladet kan avse en journalist også? Som skjønner seg litt på kultur. Så travelt kan det ikke være i denne redaksjonen at man ikke kan dekke en slik fabelaktig konsert som fylte rådhuset to ganger på en kveld. Tusen takk for en herlig musikalsk aften!