Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon Mørkemann

(blir vist både på Støren og Melhus)

9 år, 1 timer og 13 min., familiefilm/krim

Detektivbyrå nr. 2 har fått en ny sak de må løse.

Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen.

For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sin aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi. Operasjon Mørkemann er som en spennende "Sherlock Holmes"-historie for hele familien, forteller kulturhusleder Atle Fredagsvik på Støren. Han har sendt ossen oversikt over premierefilmene denne uka.

MARIA: Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest gåtefulle og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena.

Maria Magdalena

(blir vist kun på Støren)

12 år, 2 timer, drama

Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest gåtefulle og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem. For å undergrave hennes rolle i Bibelen, ble hun med tiden omtalt som en prostituert og "fallen kvinne". Ikke før i nyere tid ble hennes status som en av de opprinnelige apostlene offisielt anerkjent av Paven.

Regien er ved Garth Davis ("Lion"). Hovedrollen som Maria Magdalena spilles av Rooney Mara, mens Joaquin Phoneix er Jesus av Nasaret.

PÅ BESØK: Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården.

Brillebjørn på bondegården

(blir vist både Støren og Melhus)

Alle, 1 timer og 3 min, Barnefilm

De minste barnas favorittbjørn tar spranget fra TV til filmlerretet! Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn.