Matlaging, førstehjelp, kart og kompass og samfunnskunnskap. Det er bare noe av det deltakerne i et kretskonkurransen «Trønderspeidere i friluft» må ha greie på.

- Speiderne i patruljene Gaffatroll og Fjellrev konkurrerte mot rundt 350 andre speidere fra hele Trøndelag, og førstnevnte endte på en fantastisk førsteplass, forteller en stolt speiderleder Arne Skarsem. - Vi feirer 100 år med speiding i Trøndelag i år, så det er ekstra artig å vinne.

- Vi var spente helt til slutt, vi ledet etter første dag, men sluttresultatet var hemmelig helt til avslutningsseremonien, sier patruljefører for Gaffatroll, Kirsten Margrethe Eidem (16).

Treretters ute

«Trønderspeidere i friluft» (TSF) ble arrangert på Midtsandtangen friluftsområde i Malvik 27. – 29. april. De rundt 350 speiderne var fordelt på mer enn 50 patruljer i flokk og tropp, og konkurrerte i ulike krevende delkonkurranser. Blant annet løp de orientering og laget og presenterte et treretters måltid ute.

TSF er ellers som en middels stor speiderleir, og både deltakerne og lederne bor selvsagt i telt. Lørdag kveld var det leirbål med god stemning og underholdning, forteller Skarsem.

Melhus stilte to patruljer i kretskonkurransen og to patruljer i småspeiderkonkurransen. Noen rovere (speidere i videregåendealder) deltok som stab. Den praktiske oppgaven var å spikke skje, kniv og gaffel og sy en bestikkpose.

Til NM

Forleden plukket melhusspeiderne 14 sekker søppel på Øysand, og de forbereder seg på 17. maifeiringa. Speiderbevegelsen er 100 år i Trøndelag i år, og det er 40 år siden jente - og guttespeiderne slo seg sammen, forteller Arne Skarsem.

For Gaffatrollene bærer det videre til NM i speiding på Nøtterøy 15. - 17. juni.

- Det er inspirerende å skulle representere Trøndelag sammen med speidere fra hele landet, sier patrjuleføreren.