Det var en ekstra interesse for gudstjenesten at det var den tidligere biskop Tor Singsaas som skulle lede den sammen med prostiprest Hans Ole Sveia fra Støren. Tor Singsaas har jo sine aner fra nettopp Singsås, og til tross for vekslende vær var mange med på den åtte kilometer lange marsjen fra Forsetmoen og ikke minst deltok på utegudstjenesten til tross for mer nedbør.

Som biskop innviet Singsaas den nye stavkirken som er satt opp på dugnad i 2012 og ga uttrykk for at han tok i mot invitasjonen med glede.

Historikk

Asbjørn Furunes og Odd Roar Græsli er to personer som i mange år har hatt stor interesse for Karolinernes hær og dødsmarsj

- Det er jo i år 300 år siden deres dramatiske tilbaketrekning opp gjennom Gauldalen, forteller Furunes og legger til at det var naturlig å markere det i år.

At turen søndag gikk til Singsås stavkirke var heller ingen tilfeldighet. Det er jo et historisk område den ligger på med gamle gravplasser der hvor den gamle kirken på Singsås lå.

Odd Roar Græsli, som i likhet med Asbjørn Furunes er pensjonert lærer, har også interessert seg for Armfeldts hær og Karolineres soldater og tilbaktrekning, ikke bare i Gauldalen, men også i Haltdalen og mot Tydal.

Lærevillige

- Det har også vært inspirerende at mine og våre elever opp gjennom årene har vært villet lære om denne historiske og dramatiske hendelsen, forteller Græsli. Begge to bekrefter at interessen rundt dette historiske temaet på ingen måte har falt som pensjonister.