Det er i år den 11. gang at Hovin Kulturfestival skal arrangeres, og det skjer helga 21. til 23. august. Ideen til en kulturhelg også på Hovin var det Bjørn Jarle Gjersvold som kom med i 2005. Ikke uventet førte det til at han i mange år også har vært festivalsjef.

– Nå er det imidlertid det siste året at jeg skal være det, det er på tide at noen andre tar den jobben nå, smiler Gjersvold. Han understreker at det har gått veldig greit og at samarbeidet mellom de tre medansvarlige arrangører, Hovinkoret, Horg & Flå Juniorkorps og Hovin IL har fungert godt.

Årets program har mye av de siste årenes faste tilbud både til barn og voksne samt noen fornyelser. Barnedisco i teltet på fredagskvelden med DJ Runar Holten og visepub med quiz på Gamle Hovin senere på kvelden for de voksne er populære tilbud.

– Visepuben har flere lokale visesangere som skal opptre, ikke minst Eivind Bjerksetmyr fra Lundamo, forteller Torodd Grytdal som ble med i komiteen i fjor. Han legger til at det skal bli pauser slik at det vil bli god anledning for publikum å prate sammen ut over kvelden. Grenda- og barnecup i fotball, skotthyll, luftgeværskyting og ikke minst staurbæring er populære aktiviteter som står på programmet også i år. Det samme er det såkalte andeløpet i Gaula. Lørdagskvelden er det også «Vors» i teltet hvor aldersgrensen er 18 år. AmCar-treffet på søndag kommer ikke til å kollidere med andre arrangementer hvor amerikanske biler skal være med.

– Her er det sol og fint vær som også kan være med på avgjøre hvor mange biler som vil komme, tenk deg, sol og amerikanske kabrioleter; det vil bli spennende, samstemmer Gjersvold og Grytdal

Bedre kjent

Noe av det nye er at det er lagt mere vekt på å få folk som har flyttet til Hovin til å komme på Hovin Kulturfestival. Bli kjent med de forskjellige kulturaktiviteter og kulturtilbudene på Hovin gjennom å komme og bli med på kulturfestivalen, forteller de to.

– Det vil da også bli en god mulighet for oss som har bodd på Hovin i alle de år og bli kjent med alle de som har flyttet nettopp til Hovin, et godt sted å bo, understreker Torodd Grytdal.

Nisje

Gjersvold og Grytdal synes Hovin Kulturfestival har funnet sin nisje med tilbudene gjennom mange år, samt noen nye imellom.

– Den skal ikke bli større enn at skal beherske dette arrangementet, er deres klare mening, noe de bekreftet at de synes de har gjort i årene Hovin Kulturfestival har vært arrangert.