– Vi har kommet hit siden 2007, og Trøndertun er en fantastisk skole. Det har vært mange talentfulle studenter hos oss som har kommet fra Trøndertun, sier Sarah E. Baker som er leder for dans ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).

Les også: Øver til storstilt danseforestilling

Paul McCartney-skolen

LIPA er også kjent som Paul McCartney-skolen siden sir Paul McCartney kjent fra The Beatles, stiftet instituttet. McCartney ville gjøre noe for hjembyen Liverpool der bandet oppsto.

Les også: Juleshow for danseskolen

I dansesalen

Inne i en av dansesalene på Trøndertun folkehøgskole var det fredag audition for håpefulle elever.

Sarah E. Baker veksler på å sitte ved bordet sammen med Carl Parris, og på å vise elevene dansebevegelser. Her gjelder det å henge på for den som tenker seg studier i utlandet.

Rett på audition

Ute i gangen ser lærerne Birgitte Kaupmann Olsen og Marit Laupstad Solberg stolt bort på elevene. Trøndertun har forstudium i dans.

– Hvis en er student ved Trøndertun folkehøgskole, får en komme på audition for LIPA her på skolen. Ellers må en søke. 10 av 20 elever fra oss meldte seg på audition. På verdensbasis er det flere tusen som søker seg til LIPA. Alltid får minst en elev fra Trøndertun plass på LIPA, og vi er veldig fornøyde med samarbeidet med dette instituttet. Det var for øvrig LIPA som fant Trøndertun, og som ville utvikle et samarbeid, sier Kaupmann Olsen.

Alle de 20 elevene fikk tilbud om workshop med de ansatte fra LIPA, og Kaufmann Olsen sier at besøket fra Liverpool kan være en inspirasjonskilde for alle elevene.

Hun minner om at det bare er noen måneder siden elevene startet på danselinja.

Dansedrømmen

Elever har i alle fall drømmen klar.

– Jeg er med på audition fordi det i seg selv er en veldig fin utfordring for resten av livet. I tillegg har jeg hørt at LIPA er en veldig bra skole, og det ville ha vært veldig kult å komme inn der, sier Kristin Wasshaug (20) fra Steinkjer.

For Kristine Dalsbø (19) fra Trondheim var auditionen en fin erfaring, og ett skritt på veien mot å få oppfylt drømmen om å bli koreograf.

– Dans er det jeg alltid har holdt på med, og jeg ser ikke for meg noe annet å gjøre. Det er artig å utfordre seg selv om det kommer skuffelser, sier Dalsbø.

ELEVER: Kristin Wasshaug og Kristine Dalsbø syntes deltakelse i auditionen var en fin erfaring. Foto: Gunn Heidi Nakrem