Det har vært en drøm å forske på nye musikalske uttrykk, og i september slipper Ola Buan Øien sitt nye album. Her har han lekt seg med noen av Norges fremste studiomusikere, og er begistret over resultatet.

– Jeg har aldri spilt sammen med noen av disse, så det var på en måte å begynne med blanke ark. Men det har vært utviklende og veldig artig. Alle har tilført låtene noe nytt, mye mer enn jeg kunne ha forestilt meg, sier Ola Buan Øien.

Proffe musikere

Plata ble til i løpet av to dager i Øra Studio. Sjøl om Ola Buan Øien skriver mye av materialet sitt sjøl, har han bare to egne låter på plata. Han synger sjøl, og spiller gitar. Ellers er Martig Hagfors, Jonas Skybakmoen, Ottar Johansen og flere andre bidragsytere.

På trommer har han fått med seg Rune Arnesen, som har over 300 plateinnspillinger bak seg. På bass spiller Mattis Kleppen, og Geir Sundstøl er på pedal steel. Marten Huuse trakterer Hammondorgel, piano, wurlitzer, minimoog og clavinet. Korister er Jeanette Paulsen og Camilla Sky.

Plata har fått tittelen "Slak line" etter sluttsporet, som er skrevet av Ola Buan Øien.

Vil være produktiv

Den første soloplata kom i mars i fjor, og Ola Buan Øien kan gjerne tenke seg lignende intervall på framtidige innspillinger. I slutten av august kommer en singel med et spor fra plata, og Buan Øien opplyser at den allerede har vakt interesse.

– Jeg kommer fortsatt til å skrive like mye som før, og utgi plater jevnlig, sier Ola, som allerede har over 100 låter registrert i Tono.

Ola Buan Øien har flyttet til Levanger, hvor han jobber med en doktorgrad i musikk.

Fram til neste sommer håper han å få reise litt med musikerne på plata. Ikke alle samtidig, men med noen, for å gjenskape «soundet» på plata. Denne siste helga i august opptrer han på Sjørock på Ekne, og håper også å komme til Gauldalen etter hvert.