Den nye musikkvideoen til Melhus Soul Children er selvlaget, og eret resultat av et prosjekt hvor medlemmene selv har hatt styringen.

– I Melhus Soul Children lytter vi alltid til ungdommene. Dethar vi gjort denne gangen også, fra dag én av prosjektet. Vi ønsket å involvereflest mulig av medlemmene i prosessen, og vi har hatt kreative skrivemøterog kvelder sammen med dem, forteller Tormod Leithe, leder for koret.

De unge kormedlemmene har vært med i ideprosessen, og i filmingenmed alt fra fargesetting og casting, til selve gjennomføringen, og til sluttmed promotering. Flere av medlemmene har også filmet i videoen.

– Vi er ganske usminka, og ikke så opptatt av at det skal låteperfekt hele tida, sier Leithe.

Alle filmsnuttene er filmet i Melhus, og det er et bevisst valgfra koret, med et ønske om å gi noe tilbake til bygda.

Sangen «Sprelitt kjærlighet» er fraalbumet «Fest» som koret slapp før jul. Den erlaget av og for Melhus Soul Children, og den er også produsert i eninstrumentalversjon, i tillegg til at den er utgitt på noter.

– Vi ønsker å inspirere andre kor og grupper til å brukesangen. Vi har en visjon om å bry oss, og vi ønsker at visjonen skal smitteover på de som lytter til sangen. Det er bra hvis noen får en god dag av å hørepå den. Det er enda bedre hvis de etter å ha sett sangen på YouTube, reiser segog går ut og gjør dagen bedre for noen andre, sier Leithe.

Korets første musikkvideo, «GodJul Til Alle», som også blelansert på YouTube, har nå passert 17.000 visninger.

– Vi håper folk blir glade når de ser sangen vår. Når vi i høst starter opp igjen, håper vi at mange flere vil være med i koret vårt, sier Juni Marie Tonning(t.h.), en av solistene på videoen. De andre solistene er Mikael Landmark og David Leithe