Hva er egentlig valget når man ikke ser vegen videre?

Erlend Skjetne har skrevet en ærlig roman om en familie der begge foreldrene tar sjølmord.

Erlend Skjetne har tidligere skrevet ei bok med lyrikk. Nå debuterer 32-åringen med en roman, som i november kom for salg. "En imponerende debutroman" skriver anmelder Ellen Sofie Lauritzen i Dagens Næringsliv.  Foto: John Lerli

Kultur

Når hovedpersonen i boka, unggutten Daniel blir trukket med i valget av tekst på farens dødsannonse, er han klar i sin mening. Farfaren, en svært moralsk mann, har nettopp sagt at de skal være åpne om sjølmordet, til tross for den store smerten de bærer på. Ærlighet trumfer alt. Begravelsesbyrået foreslår «….valgte å forlate oss». Men Daniel protesterer. Han nekter for at faren hadde noe valg. Teksten blir «Livet ble for tungt å bære».