Da Erna gikk på scenen holdt elevene pusten: - Alt kunne vært forgjeves

Danseelevene ved Trøndertun har levd så isolert som de kan i de siste to månedene. De har ikke reist hjem eller hatt et sosialt liv utenfor skolen. Premien ble å stå på scenen ved Rockheim.

Christina Dueskjær, foran, har hovedrollen i oppsetningen. Hun er en dansk dansekunstner med base i Berlin.  Foto: Synne Mæle

Kultur

Det er varmt og røykfullt i salen på Rockheim. På scenen veller det ut grå røyk fra en røykmaskin. Stemningen er spent, konsentrert og rolig. Kun lavmælt hvisking høres i rommet. Lyskasteren faller på Christina Dueskjær som har hovedrollen i forestillingen. Musikken starter og Christina gjør rolige bevegelser med armene og overkroppen. Trøndertuns dansere reiser seg opp fra gulvet og deltar i dansen. Dette er siste sjanse til å få alt på plass. Om noen timer er det premiere på forestillingen som bærer navnet Solidarnosc/Solidaritet.