De beste pastaputene

Å foretrekke pasta med smør er kanskje å banne i kjerka. Men jeg gjør det likevel.

PASTAMASKIN: Lettere å bruke enn mange tror.  Foto: Heiko Junge, , NTB Tema

MAMA MIA: Her bader tortelliniene i kyllingsjy med brunet smør.  Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Tema

PAKK DET INN: Fyllet av søtpotet og ricotta pakkes inn i små gode pakker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge, Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kultur

Spør du meg, er pasta med smør klart bedre enn pasta med olivenolje. Jeg kan godt si beklager, altså – til hele Italia og til alle med romantiske tilknytninger til det tradisjonsrike middelhavskjøkkenet – men jeg skifter nok ikke oppfatning. Man skal ikke bry seg altfor mye om tradisjoner heller, i hvert fall ikke hjemme i sitt eget kjøkken. Men på en kro i Piemonte hadde det nok ikke falt meg inn å be om brunet smør på min ravioli.