Bygdemuseet i Soknedal skal feires

Tradisjonen tro så vil det også i sommer bli et arrangement på sankthansaften på Soknedal Bygdemuseum. I år vil det bli fokusert på at soknedalingenes eget museum nå runder 70 år.

FEDRAMINNE: Hovedbygninga som troner på tunet på bygdemuseet i Soknedal, ble flyttet fra Aspeggen og kostet i sin tid 3500 kroner. Nå er det tid for 70-års jubileum på sankthansaften den 23. juni. Bildet er fra et arrangement på Soknedal Bygdemuseum for noen år tilbake.  Foto: Oddny Opland

Kultur

Den 9. juli i 1949 vart Soknedal Bygdemuseum åpnet med stor åpningsfest. Museet fikk navnet Fedraminne. Primus motor for det store prosjektet med å få til et bygdemuseum for Soknedal var Sigrid Solberg, Soknedal Historie- og museumslag har programmet klart for jubileumsfesten på sankthansaften.