Pinsehelg med friluftsliv, åpne museer, konsert og uteaktiviteter

Det går mot ei strålende pinsehelg, og været på pinseaften skal bli alle tiders.

Mange vil brenne bål på pinseaften. Arkivfoto. 

Kultur

Flere steder blir det offentlig pinsefeiring med bålbrenning og aktiviteter, blant annet i Heggdalen på Gåsbakken og på Øysand i Melhus, hvor det avvikles turnering på sandvolleyballbanen og konkurranse i bygging av sandslott. I Heggdalen blir det andeløp, ridning, Farmen-leiker, demonstrasjon av smiing og grilling av hel gris. Den gamle kverna er åpen, og det blir også anledning til å besøke museene på Gåsbakken tidligere på dagen.

Norsk Schäferhundklubb, avdeling Nordenfjeldske, har stevne på Stavsøra i Melhus, hele helga. Her blir det kurs, prøver og utstillinger, og det er ventet mange hunder dit. Avdeling Nordenfjeldske er den eldste klubben i forbundet, og fyller 80 år i 2019. Ingen andre klubber i Norge har flere medlemmer, med 240 personer.

Sagauka går mot slutten, og lørdag kveld holdes festkonsert i fjøset på Meeggen gård. Søndag morgen blir det sagavandring fra skolen på Eid, og familiedag på Horg bygdatun om ettermiddagen.

Veteranmotorsykler kjører gjennom Gauldalen søndag ettermiddag og mandag morgen. Det er 100-årsjubileum for Trondheimsrittet, og 114 deltakere stopper på Støren begge dager. De skal drikke kaffe og spise wienerbrød på vegkroa, og Ole Kåre Wollan på Hovin opplyser at de venter mange skuelystne. Den eldste motorsykkelen som deltar i løpet er fra 1915, og den nyeste fra 1945.