Melhus kåret til årets turbokommune på UKM

Ingen kommuner i Trøndelag rekrutterer flere til Ung kultur møtes (UKM) enn Melhus kommune.

Bandet Bandit deltok på UKM på Melhus i år. Gruppa består av Eirin Ulfsnes Horten, Emilie Hauge Vullum, Emma Berntzen, Gaute Fjærli Tevik, Natalie Bellingmo, Sara Emilie Strøm og Simen Brendmo.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Kultur

Melhus kommune fikk i år utmerkelsen «Årets turbokommune» på regionfestivalen (UKM) på Ørlandet i helga. Prisen består av 5.000 kroner til videre UKM-arbeid.

Hensikten med prisen er å motivere til økt innsats i rekrutteringsarbeidet i kommunene, og å påskjønne de som har gjort noe ekstra siste år.

- Vi er veldig lykkelig over å få denne utmerkelsen. Kulturskolen har jobbet bevisst med rekruttering. Dette viser hvor viktig det daglige arbeidet er. Ingenting kommer av seg selv, sier kulturkonsulent Marit Synnøve Grendal til Trønderbladet.

Her er begrunnelsen for prisen:

Melhus er en kommune som har jobbet veldig godt med UKM i 2019. De har økt deltakelsen betraktelig siden i fjor. Kommunen samarbeider veldig godt med kulturskolen som  på høsten setter UKM lokal-mønstring på agendaen.

Allerede under kulturskolens planleggingsdager i august blir UKM deltakelse tatt opp. Kulturskolen ønsker å inspirere elevene til å stille opp på UKM og dette har gitt veldig gode resultater.

Imponerende av unge talenter på Vårslæpp

Det var en variert og fin konsert elevene fra Kulturskolen presenterte i Melhus rådhus.Er det ikke Egon Olsen?

Oppfinnsomme deltakere på UKM på Støren