Konserter og villmarksmesse i helga

Her er noe av det som skjer i helga.

Korista med besøk av andre kor under en tidligere konsert.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Kultur

Søndag er det to store konserter i Melhus.

Horg kirke

Den ene er i Horg kirke, og er et ledd i Norges Korforbund Sør-Trøndelags konsertserie YR. Da skal våren prises gjennom variert kormusikk. 12 kor presenterer til sammen 32 sanger fordelt på to konserter. I alt 400 korsangere opptrer. Både Vår Frue kirke i Trondheim og Horg kirke vil få besøk. I Horg kirke deltar Koret Våren Viggja, Eggkleiva Mannskor, Heimdal Mannskor, Fosenlaget Sangkor, Buvik Songlag og ungdomskoret Urban Voices. Under konserten i Vår Frue kirke deltar blant annet Leinstrand Songlag og Trøndernes Mandssangforening.

Hølonda samfunnshus

Sangkoret Korista fra Hølonda (bildet) har vårkonsert i samfunnshuset på Korsvegen søndag kveld, og får besøk av andre kor. De besøkende korene er Hovinkoret, Melhus songlag, Melhus pensjonistkor, Hølonda ungdomskor og Hølonda hornmusikklag.


Overrasket med Rosenborg-billetter

Ordføreren ønsker å ta med et helt damekor til Rosenborgkamp.

 

Villmarksmesse

I helga er det også villmarksmesse, og den holdes i hallområdet i Melhus sentrum. Der blir det blant annet utstillinger og finale i Midtnorsk mesterskap i fluebinding for ørretfluer og laksefluer samt valpeshow og foredrag.

Villmarksmessa med aktiv helg i sikte på Melhus 

Ut på tur

Mange vil kanskje bruke helga til å gå på tur enten det er til fots eller på ski. I høyden er det fortsatt gode skiforhold. Værmessig sett ligger det an til variert skylag med alt fra sol til snøbyger.


Hva ville Kvål songlag ha gjort om de ikke var korister?

I denne videoen kan du se hvor spreke korsangerne på Kvål er.