Kino med forsnakk på Melhus

Kjemper for å forstå sin datters krise

Melhus kino viser mandag «Blindsone», med forsnakk før forestillingen.

  Foto: Pressefoto

Kultur

10. september er verdensdagen for forebygging av selvmord 10. september, og i den anledning viser Melhus kino det norske dramaet «Blindsone» med Pia Tjelta og Anders Baasmo Christensen i hovedrollene.

Filmen hadde premiere under filmfestivalen i Haugesund i år og har fått glitrende kritikker.

Blindsone følger en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien. Hvordan kan vi som voksne, foreldre og samfunn hjelpe barn og ungdom å åpne opp om vanskelige tanker og psykiske lidelser, når idealene bygger på lykke og overskudd? Blindsone er Tuva Novotnys debut som spillefilmregissør. Det er lagt opp til to visninger denne dagen, opplyser kinoen.


Vi må tørre å snakke om selvmord

Alt er ikke greit i Trøndelag. Ungdommen sliter. Svært mange unge i dag opplever at de ikke har noen å snakke med om problemene sine.

 

Forsnakk

Før filmen det forsnakk, med Venke Aaretun. Hun er til daglig rådgiver ved ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, region Midt. Hun har lang erfaring fra arbeid innen psykisk helsevern og har siden 2003 arbeidet med selvmordsforebygging i helseregion Midt Norge.


Katastrofefilmen «Skjelvet» til kinoene på Støren og Melhus

Støren kino har i dag norgespremiere på «Skjelvet», oppfølgeren til katastrofefilmen «Bølgen».