– Vi håper på strålende vær slik tradisjonen har vært, og vi krysser fingrene, sier lærer Ingunn Quenild i Kulturskolen i Melhus.

30. mai skal kulturskolen ha den årlige sommeravslutninga på Horg bygdatun, og siden arrangementet i hovedsak foregår utendørs med både framføringer og grilling av mat, er været av stor betydning.

Knallgul sol

Etter flere år med bedrøvelig sommervær, besluttet lærere ved kulturskolen å ta grep. Knallgul sol i treform ble laget, og vips så ble det godvær hver gang sommeravslutninga skulle holdes.

Flere hundre elever fra kulturskolen vil bidra på sommeravslutninga, og spekteret av kulturuttrykk vil være bredt. Her blir det blant annet dans, sang, pianospill, sirkus, klassisk musikk og dramatisering. Tilstrømninga til arrangementet har pleid å være stor.

Quenild forteller at det blir anledning for publikum å starte med å gå en eventyrsti.

– Eventyrstien vil bli en fin motivasjon for å komme seg opp bakken, og oppoverbakken vil ikke kjennes så tung, sier Quenild.

Bygdatunet har begrenset antall parkeringsplasser på øverste platå, og det betyr at det store antallet må ta beina fatt når de skal komme seg opp dit alle opptredenene foregår.

Neverlur

Blåsere vil sørge for en tydelig markering av at Spill og grill er i gang.

Tre elever har fått opplæring i hvordan de skal håndtere neverlur. Lyden fra neverluren justeres med lepper og intonasjon, og er med på å sette stemninga, forklarer Quenild.

– Det er veldig artig å prøve noe annet enn althorn, sier elev Emma Mjøen Ishol.