Helga etter påske, 6. – og 7. april, inviterer russen ved Melhus videregående skole til årets russerevy. Nå er ungdommen i full gang med forberedelsene til de to forestillingene.

– Det er litt stress, men det går greit og vi blir ferdige i tide. Planene er klare, så det handler bare om å gjennomføre dem, sier PR-sjef Ingvild Hårvik til Trønderbladet, som sammen med PR-sjef-kollega Katrine Moum, russepresident Hermann Wahlberg, revysjefene Therese Petersen Lamøy og Irene Karlsen og Kurt Ørjan Knutsen i russestyret, møter lokalavisa til en prat.

– Vi har hatt det ganske travelt, det er først nå vi har kommet i gang med øvingene. Det blir nok mange lange kvelder fremover, forteller Wahlberg.

Skaper samhold

40-50 personer av årets russekull på Melhus VGS skal stå på scenen i revyoppsetningen. I tillegg er flere med som scenearbeidere og på lyd og lys.

– Det er bare positivt at vi setter opp revy. Det handler om å skape noe sammen. Folk ser at russetida ikke bare handler om å drikke, sier Lamøy.

Revyen inneholder alt fra dans, sang og sketsjer, der fokuset er å få folk til å le. Forestillingen byr for det meste på nasjonale sleivspark, men det kan også dukke opp parodier fra skolen.

– Det blir russens og ungdommens syn på samfunnet i dag. Vi tror det er fint at folk får se det fra en humoristisk vinkling, forteller russepresidenten.

Hjelp av kjent regissør

Ingen ringere enn regissør Arnulf Haga hjelper russen med revyen.

– Arnulf har vært her to ganger allerede. Han tar toget fra Verdal og drar rett hjem igjen etter øvingene, sier Knutsen.

Tidligere i mars var russen med på innsamlingsaksjonen «Krafttak mot kreft». Ungdommen opplyse at de satte ny innsamlingsrekord for skolen. 130.000 kroner kom inn via kontanter, banktjenesten Vipps og internett. Det er 30.000 kroner mer en det fjorårsrussen klarte.

– Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Wahlberg.