– Kino er topp, og vi bruker den lokale kinoen, sier Per Ola Aune som var på Melhus kino på lørdag sammen med familien.

Halv pris

Lørdag var det halv pris på kinobilletter, og både Melhus kino og Støren kino viste filmer hele dagen.

En annen som kom til Melhus kino, var Hans Storli som hadde med barnebarn.

–Det blir ikke så ofte vi går på kino, og det er så mye å være med på. Det er bra at ungene er aktive, sier Storli.

Kinomaskinist Per Inge Brattset var strålende fornøyd med at mange kom for å se filmer, og han forteller at det har hendt at Melhus kino har hatt bare én publikummer i salen når det skulle vises film. Brattset mener at filmer skal vises uansett hvor mange som kommer.

Færre enn vanlig

– Omtrent 400 kom på kinodagen, og det var mest besøk på de to første filmene. Vi har hatt besøk opp i 500 for et par-tre år siden, og det tror jeg hadde med at vi viste Flåklypa-film, sier kulturkonsulent Marit Grendal i Melhus kommune.

I år har Melhus kino hatt en stor besøkssvikt.

– I fjor hadde vi nærmere 7000 besøkende, mens vi hittil i år har hatt drøyt 3300. Noe av årsaken kan være at vi har hatt få skolevisninger, og det kan ha gitt en svikt på 1500. Skolene kan ikke ta betaling fra elevene, og Norsk filminstitutt som har tatt over støtteordninga, har ikke gitt støtte til filmvisninger. Det kan også ha noe å si hvilke filmer som kommer, sier Grendal.

Også formiddagskinoen har slitt, og Grendal sier at aldersgruppa som er aktuell for det tilbudet, er travelt opptatt med ulike aktiviteter. Grendal har tro på forsnakk som ble utført i forkant av filmen «Snømannen», og som kommer 12. januar når «Den 12. mann» skal vises.

PÅ KINO: Kosedyrene var med da Adrian (4) og Per Ola Aune skulle på kino for å se filmen om Karsten og Petra. Foto: Gunn Heidi Nakrem