Julie må forlate Idol

Fikk beskjed av legen få dager før fredagens finale.

HER ENDER EVENTYRET: Julie Stokke har fått beskjed av legen om at det ikke er tilrådelig at hun fortsetter konkurrasen i Idol.  Foto: Fredrik Lien

Kultur

Det er TV2 som skriver på sine nettsider at Julie Stokke fra Lundamo ikke kan bli med videre i talentkonkurransen Idol på TV-kanalen.

Etter råd fra lege besluttet Idol-produksjonen på onsdag å ta 17-åringen ut av den videre konkurransen, på grunn av helsemessige årsaker.

Les også: Julie gikk videre

Risikabelt for helsen

Julie har fått påvist en tilstand på stemmebåndene, som ifølge den medisinske ekspertisen kan føre til varige skader, med en så omfattende bruk av stemmen som en Idol-deltakelse medfører.

– Vi er fryktelig lei oss for at Julies tid i Idol ender på denne måten, men det ville ikke vært ansvarlig å la henne fortsette med de rådene som nå har kommet fra medisinsk hold. En videre deltakelse ville vært for risikabelt for hennes helse, og vi kunne ikke bare sitte og se på at hennes tilstand forverres, sier TV2s pressekontakt for Idol, Håvard Solem.

Polypper og blødninger

Julie har slitt med stemmen nesten hele konkurransen, og det kom tydelig fram under semifinalen. Likevel trodde hun at hun skulle klare å gjennomføre finalene, og uttalte til Trønderbladet tidligere denne uka at hun gledet seg til fortsettelsen.

Les mer: Julie er på plass i Oslo

Det som viser seg å ha skjedd, er at lundamosbyggen har fått blødninger og polypper på stemmebåndene.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg nå. Idol er et eventyr som jeg gjerne skulle vært med på å skrive siste kapittel av. Men etter at jeg nå har fått fordøyd dette, så innser jeg at jeg ikke kunne fortsette å presse meg. Da er det bedre å gi seg nå, få skikkelig behandling, bli bra igjen, og komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Helsen må komme først. Jeg har en drøm om å leve av sang og musikk i fremtiden, og da må jeg ta godt vare på stemmen min, sier 17-åringen til TV2.