- Buajuvet, altså strekningen fra like oppstrøms for Enodd og ned til brua hvor Budalsvegen krysser Bua, er utvilsomt en av de flotteste padlestrekningene i Norge. Og Norge er i ypperste verdenselite hva elver og elvepadling angår, skryter Gjølme.

Elver i toppkvalitet

Forrige helg deltok han på elvepadlernes Trøndelagsrunde, som foregikk på Buaneset og i Oppdal. Elvene Fora, Bua, Ena, Stavilla, Sokna og Gaula er alle mye brukt av padlerne, som trives jo hvitere vannet er, og jo flere fosser og stryk de finner.

- Ena og Stavilla er ekspertelvene, for de som vil kaste seg utfor bratte stryk og fossefall. Sokna er ei perfekt nybegynnerelv, og Fora og deler av Bua er mer midt på treet hva ferdighetskrav angår. Uansett hvilken elv man padler er den av høy kvalitet, forteller Gjølme.

Opptatt av sikkerhet

- Men er det ikke farlig?

- Ja, på mange måter er det en viss fare forbundet med elvepadling, men min erfaring er at padlerne er ekstremt opptatt av sikkerhet. Vi ser på alle strykene før vi padler, og vi passer på hverandre med sikkerhetsliner. Vi hadde noen svømmeturer i helga, men ingen dramatikk overhodet.

- Bua i verdensklasse

Gjølme kaller området rundt Buaneset i Midtre Gauldal et eldorado for elvepadling. Han er ikke i tvil om hva han ville gjort hvis han bodde på Støren.

- Da ville jeg startet raftingfirma, sier han entusiastisk.

Les hele saken i Trønderbladet lørdag!

KONSENTRERTE KARER: Vossingene Are Sandvik (foran) og Eirik Øvreeide i Ena. Foto: Knut Arild Maråk
FULL KONTROLL: Tyske Felix Müller med luft under kajakken i Ena. Foto: Erik Aalde.