- Debatten har gjort det klart for oss at vi tar klagen til følge, sa Guro Angell Gimse (H) under tirsdagens kommunestyremøte i Melhus.

Heimdal Sag Gruppen klaget på kommunestyrets vedtak i januar om at utbygger skal legge til rette for vannbåren varme i det nye boligfeltet Mosløkkja på Lundamo. Feltet kan få 100 boliger, men utbyggeren varslet at de ville skrinlegge prosjektet om kravet om vannbåren varme ble stående.

Under kommunestyremøtet sa varaordfører Sigmund Gråbak (uavhengig) at Melhus var blitt trukket fram som skrekkens eksempel på to nasjonale boligkonferanser.

- Folketallet i Melhus går ned. Vi har bygd stor skole og barnehage på Lundamo. Da kan vi ikke stikke kjepper i hjulene på næringsliv som vil bygge, sa Gråbak.

Gråbak fikk for øvrig krass kritikk fra opposisjonsleder Gunnar Krogstad (Ap) for at han sammen med ordfører Jorid Jagtøyen, gikk ut i Trønderbladet og sa at Heimdal Sag Gruppen kunne klage. Til Trønderbladet sier Jan Arne Bremnes (KrF) som er for krav om vannbåren varme, at politikere kunne ha fremmet mistillitsforslag mot varaordfører og ordfører på bakgrunn av utspillet i Trønderbladet dersom Melhus hadde hatt parlamentarisme. Bremnes mener ordføreren er pliktig til å følge opp kommunestyrets vedtak.

Holdt sammen

Sist brøt flere ut fra flertallsgruppa, men denne gangen var det lojalitet innad i flertallsgruppa.

- Jeg har sans for vannbåren varme. Til tross for at jeg mener vi burde tilrettelegge, mener jeg det blir forskjellsbehandling. Derfor vil jeg gå for å gi klageren medhold, sa Guro Angell Gimse (H).

Arbeiderpartiet mente at det eneste kravet ville være at utbyggeren skal tilrettelegge for vannbåren varme utendørs, men forslaget ble altså nedstemt.

20 stemte for at utbygger kan tilrettelegge for vannbåren varme, men altså ikke at det skal være et krav. Arnfinn Amundal (SV) foreslo på vegne av mindretallsgruppa at klagen ikke skulle tas til følge, og det forslaget fikk 17 stemmer. Mindretallet ville at Fylkesmannen skulle avgjøre om Melhus har hjemmel til å kreve vannbåren varme i det nye feltet på Lundamo selv om det ikke finnes fjernvarmeanlegg der.