Liøya barnehage har hatt storfint besøk! Det var kokk Per Ivar Berget fra Norsk Smaksskule, som er underlagt Norsk Kulturarvsenter.
Kokken laget mat med barn og ansatte.
Les også: Her kan du se hvordan E6 blir forbi Støren
Dette tiltaket har kommet i stand i et samarbeid mellom blant annet Fiskeridepartementet Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. Tilbudet om besøk av egen kokk går til bade barnehager og skoler.
Hovedmålsettingen er å rette fokus på ren og sunn mat og lære barn og voksne å bli bevisst på at mat er en viktig del av vår kulturarv.
Les også: Feirer Lions 100-årsjubileum på Melhus og Støren
- Vi hadde en flott dag og barna fikk delta i tilberedelsen av laksetaco, forteller Tone Kristin Rekstad i Liøya barnehage.
Tilbakemeldingene om dagen fra barna var udelt positive:
«Det var godtere enn jeg trudde »
«Gøy med en hel fisk vi fikk skjære opp»
«Fisken var kjempegod»
«Løken var sterk og litt artig i munnen»
«Kokken søla kesam på meg»
«Jeg likte masse av maten »
«Jeg tok på meg finbuksa i dag for at du er her»
Tekst og foto: Liøya barnehage