Kvaal er leder for komite for teknikk og miljø, og han forteller at han får en del henvendelser fra folk som enten vil levere myrmasser til Melhus eller som ønsker å få myrmasser deponert på areal de har. Bygging av E6 mellom Trondheim og Melhus vil føre til at store mengder myrmasser må graves ut, og Statens vegvesen er på jakt etter steder massene kan deponeres.

– Jeg får ganske mange henvendelser siden det er mye som skal bort. Det må være styring med dette. De betaler såpass godt for mottak av masser, at det kan bli villdeponering, sier Kvaal.

Myrmasser kan ikke spres utover areal uten at dette er i tråd med lovverket, og Melhus kommune samt komite for teknikk og miljø har slått hardt ned på bønder som har spredt myrmasser uten å søke først. Bønder har fått varsel om bøter, og krav om stopp i spredning av masser.

Venter på utspill

Virksomhetsleder Guri Vik i Melhus kommune opplyser at gebyrregulativet er bestemt av politikerne.

– Politikerne kan ta opp hvor stort gebyret skal være. Administrasjonen tar ikke gebyr for gebyrets skyld, sier Vik.

Foreløpig har ikke Vik hørt noe fra Kvaal om at han ønsker å ta opp saken med administrasjonen, og hun sier at administrasjonen vil se på saken når Kvaal fremmer den. Hun peker på at komite for teknikk og miljø som ledes av Mikal Kvaal, tidligere i år fikk en orientering om deponering av myrmasser.

Søknadspliktig

Vik understreker at administrasjonen forholder seg til loven, og at deponering er søknadspliktig uansett hvor tynt jordlag det er snakk om. Arealet massene skal spres på, er også avgjørende.

– Dette er søknadspliktig, og søknaden må være i tråd med plan. Myr er ikke uten videre jordforbedring. Det skal gjøres en grundig vurdering av tiltaket, opplyser Vik.