600 000 kroner har de omsatt for de to første månedene med drift.

– Vi har faktisk ikke kapasitet per i dag til å produsere mer enn det vi nå leverer. Full kapasitet er 70 000 liter i året. Vi er allerede der, og det forventet vi å nå først det andre året.

Les også: Solgte øl på julemessa

Ny tank på vei

Det sa Kristian Digre, som er styreleder i Hogna Brygg, da næringsforeningens frokostmøte ble arrangert i Kotsøy Næringsbygg torsdag. Bryggeriet har hatt en knallstart, etter at de åpnet dørene 7. oktober.

Foreløpig selger de ølet fra sitt eget ølutsalg på Kotsøy, samt fra lokale butikker på Støren, i Soknedal og på Singsås. Bare det står altså for en omsetning som allerede makser ut kapasiteten til bryggeriet.

Dermed har de allerede gjort en ny investering, og bestilt en ny tank som rommer 3000 liter.

– Vi håper den er på plass på nyåret, da får vi også muligheten til å brygge flere nye øltyper, sa Digre.

7. oktober var første åpningsdag, og da var det kø i kassen gjennom hele dagen. 110 000 kroner var omsetningen, noe som var over all forventning.

Les første sak om bryggeriet: Ølprodusenter snart igang

Distribusjon til butikker

Fra februar vil de nå ut til langt flere, da Rørosmat starter å distribuere ølet til butikker i Coop- og Norgesgruppen. I tillegg har de planer om å få sterkølet inn i Vinmonopolets sortiment. Allerede i dag serverer blant annet den svært anerkjente restauranten Credo i Trondheim sterkølet til sine gjester.

Med den nye tanken på plass, vil de ha kapasitet til å brygge 120 000 liter per år.

– Jeg har sterk tro på at det ikke stopper med det, sa Digre.

De fire som står bak bryggeriet er Ola Raphaug, Morten Svardal, Ingebrigt Enlid og Sturla Bogen. Med på laget har de fått med den kjente næringslivsaktøren og singsåsbyggen Kristian Digre, samt Rolan Hovstad. Disse to er med i styret, og har en liten eierandel.

– De fire som har startet har forskjellig kompetanse, som utfyller hverandre godt. Men ølet må også selges, og det er der vi to har kommet inn, sa Digre.

Han fortalte at de har Haltdalen sparebank som bankforbindelse, og at de har fått god sparring der.

– Det er jo ikke risikofritt å gå inn i håndverksbryggeribransjen.

Les også: Første parti med øl er klart

Inntil fv. 30

Opprinnelig var planen å etablere bryggeriet på Bjørgen, men de endte opp med å sammen med de andre eierne kjøpe opp den nedlagte butikken på Kotsøy. Det viste seg å være et svært klokt valg. Det er deres eget ølutsalg som foreløpig står for den store inntjeningen.

– Dette er en genial plassering. Her er vi nærme der kundene passerer, med mange hyttefolk som er på vei til hyttene sine.

Bryggeriet, som også viste rundt i sine lokaler, har også lansert sitt første juleøl: Rudolf. Det ble først laget 3000 liter, som fort ble utsolgt. Deretter laget de ekstra 1000 liter, som det fortsatt er igjen noe av i butikkene.

Styreleder Kristian Digre fortalte om Hogna Brygg, og hvordan det så langt har vært en stor suksess. De har omsatt for 600 000 kroner de to første månedene, og produserer allerede øl for full kapasitet. De har nå kjøpt inn en ny tank, som rommer 3000 liter. Da kan de produsere 120 000 liter øl per år. Ola Raphaug til høyre, er en av de fire gründerne som startet bryggeriet på Kotsøy. Foto: Marthe Eid